Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Bålsted

Med seter i flere nivåer er det enkelt å finne en passe avstand til bålet, alt etter hvor det ryker og hvor varmt du vil ha det.

Bålstedet er bygget av bare noen få forskjellige materialer: to tykkelser trykkimpregnerte terrassebord og kryssfinérplater. Det forenkler prosjektet og gjør det enkelt å kjøpe inn materialer til det.

Stolpene til bålstedet skjærer vi ut av terrassebord som kappes på langs. Det er en billig løsning, og jobben går raskt hvis du har en bordsirkelsag eller sirkelsag med føringsskinne.

Du må fjerne en god del jord for å bygge et så stort bålsted som her – 12 kubikkmeter – men den delen av prosjektet betaler vi oss vekk fra ved å leie inn gravehjelp.

Last ned byggeveiledningen og få en komplett guide til bålstedet

I byggeveiledningen får du en full materialliste og en tegning med mål over byggeriet. Det er nemlig viktig at du er nøyaktig med oppmålningen til å begynne med, slik at bålstedet blir vinkelrett.

Vi viser deg også trinn for trinn hvordan du:

  • graver ut
  • måler opp
  • bygger skjelettet
  • monterer setene

Redaksjonen anbefaler: Slik unngår du irriterende røyk!

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du kaster den på bålet. Hvis treet er for vått, er det vanskelig å fyre med. Vått tre utvikler også mer røyk. Du vil risikere at bålkosen blir ødelagt med tung, kvelende røyk, som svir i øynene.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du kaster den på bålet. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.