Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bålsted

Bålsted i hagen

Et bålsted i hagen skaper kos, og det finnes mange muligheter om du vil lage et hjemmelaget bålsted – og det finnes mange halvferdige løsninger, som for eksempel bålfat og ferdige ildsteder av forskjellige typer. Du finner masse inspirasjon og byggeveiledninger til hvordan du kan bygge et bålsted i hagen på disse sidene.

LES OGSÅ: Bygg et nedgravd bålsted

Stein til bålsted

Hvis du bygger et hjemmelaget bålsted til hagen, er det opplagt å bruke stein som tåler varme godt. Det finnes ildfast stein som er beregnet til å kunne tåle stor varmepåvirkning, men lecablokker og naturstein kan også brukes til et bålsted i hagen.

Et bålsted i naturstein kan bygges enkelt, for eksempel som en sirkel på plenen med en bålplass i midten. Steinene settes på høykant i et gruslag, så du må først fjerne det øverste jordlaget og deretter legge cirka 10 cm grus som steinene bankes på plass i. Rundt bålplassen kan du bygge et par benker, slik at det er nok sitteplasser ved bålplassen i hagen.

LES OGSÅ: Hjemmelaget bålplass i hagen

Du kan også velge å støpe et bålfat i betong eller sveise sammen et av jern.

Hvis du har noen overflødig betongstein fra for eksempel en gammel steinbelegning, kan også de legges over eller limes oppå hverandre i en sirkel som du kan lage bål i.

LES OGSÅ: Enkelt bålfat støpt i baljer

Rist til bålsted

Det er en god ide å ha en rist til bålstedet, slik at du har mulighet til å lage enkel mat. En rist i rustfritt stål er perfekt, fordi den tåler varmen og utelivet godt. Det kan også hende du har en gammel rist fra en ovn som kan brukes. Hvis du vet at du vil bruke bålstedet i hagen til enkel matlaging, og derfor vil bruke en rist ofte - kan du vurdere å la risten være avgjørende for hvordan du bygger bålstedet ditt. For eksempel ved å tilpasse størrelsen på bålstedet til risten, og ikke omvendt. Du kan også vurdere å bygge et bålsted med muligheten til å sette risten i flere forskjellige høyder, slik at du kan lage litt mer avansert mat.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake