Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Det blir neppe mer bæredyktig og mer tilfredsstillende enn når du kan gå ut i din egen hage og plukke grønnsaker opp av jorden. Det er det noe spesielt med. Men å ha en kjøkkenhage er forbundet med hardt arbeid med å måtte bøye seg ned for å luke ugress og fjerne snegler.

Bygg heller billige høybed

Høybed er smart, ettersom kjøkkenhagen kommer opp i en mer behagelig arbeidshøyde, hvor det er enklere å luke ugresset. På en enkelt lørdag kan du bygge flotte og billige høybed, som kan være din pålitelige kjøkkenhage i årevis.

Tilpass høybedet etter dine egne mål

Det er helt opp til deg å bestemme hvor store dine nye høybed skal være. Et billig høybed på én meter i bredden og to meter i lengden kan bygges for mindre enn 1500 kroner. Det er generelt en god ide at du bygger dine nye høybed så smale at du kan nå midten fra begge sider.

Bygg billige høybed, men bruk bra materialer

Hvis du akkurat har bygget ny treterrasse, er det opplagt å bruke restene av bordene til å gjøre dine billige høybed enda billigere. Bord og stolper av lerketre er veldig egnet til å bygge et billig høybed.

Jorden i høybedene skal være luftig

For å få mest mulig ut av dine nye, flotte og billige høybed, skal du sørge for å bruke den riktige jorden i høybedene. Vi anbefaler at du blander torv i den vanlige hagejorden, da det vil gi grønnsakene enda bedre levevilkår.

Billige høybed på mange måter

Det finnes utallige måter å lage et lekkert, billig høybed på. Du bestemmer selv størrelsen, høyden og fargen på høybedet, og du kan også velge å lage et høybed som du kan flytte rundt på ved å sette hjul under det.

Få en komplett veiledning til billig høybed

Et høybed er en genial tilføyelse til enhver hage, og det er en overkommelig oppgave for alle gjør det selv-folk. Hvis du laster ned Gjør Det Selvs byggeveiledning til flotte, billige høybed, kan du følge våre eksperters detaljerte trinn for trinn-veiledning til et lekkert høybed. Uten for eksempel oljebehandling, tar det kun en dag å bygge høybedet og fylle jord i. God fornøyelse.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Her kan du finne byggeveiledninger til alle de høybedene vi har bygget gjennom årene hos Gjør Det Selv - Se alle høybedene fra Gjør Det Selv.