Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hva er VIKTIG når du bygger gjerde?

Skriv ut Lagre artikkel

Skal det være høyt, billig, vedlikeholdsvennlig eller støyreduserende? Det er noen av spørsmålene du skal stille deg før du velger. Gjerder finnes nemlig i mange varianter med forskjellige egenskaper, og det skal ikke bare velges ut fra utseendet, men også ut fra hvilke krav og ønsker du ellers har.

Hva er VIKTIG når du bygger gjerde?

Hvor høyt skal gjerdet være? Skal det være enkelt å vedlikeholde? Raskt å sette opp? Eller er det viktigere for deg at det er solid og kan holde i mange år? Skal gjerdet være umulig å se gjennom, slik at du sikrer deg et minimum av privatliv? Ønsker du deg bare litt le? Eller er prisen det avgjørende?

Det er mye du skal ta stilling til, før du bygger et nytt gjerde. Det finnes nemlig mange forskjellige typer, som hver har sine spesielle egenskaper og funksjoner, så du har gode muligheter til å finne et gjerde som passer akkurat til dine ønsker og behov.

For eksempel finnes det gjerder som kan dempe støy. Det er relevant hvis du bor ut mot en trafikkert vei. Hvis du har en nysgjerrig nabo, kan kravet til et gjerde være at det skal kunne verne om privatlivet ditt, slik at det skal være høyt og umulig å kikke gjennom. Du skal også bestemme deg for om du er innstilt på å male gjerdet hvert tredje år. Eller om du heller vil slippe vedlikehold. Uansett hva behovet ditt er, finnes det et gjerde som passer.

Når du bygger et gjerde, skal du være oppmerksom på at jo bedre kvalitet stolpene har, og jo mer solid de er forankret i bakken, desto lenger levetid vil gjerdet ha. Det gjelder uansett hvilken type du velger.

Hvis du skal bygge et gjerde mot naboen, kan det være greit å bli enig med naboen om hvordan gjerdet skal se ut. Da kan dere kanskje dele på kostnadene. Og hvis det er slik at gjerdet er til nytte for begge eiendommene, og nytten for begge eiendommene er større enn kostnadene, kan du faktisk kreve at naboen deler utgiftene med deg, ifølge ”loven om grannegjerde”.

Last ned artikkelen og få orden på akkurat dine ønsker og behov. Vi går gjennom 9 forskjellige typer gjerder med forskjellige egenskaper og funksjoner.

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): Hva er VIKTIG når du bygger gjerde?
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake