Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan setter jeg stolper HELT rett?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Skråstivere bør monteres litt under midten av stolpen.

Skråstivere bør monteres litt under midten av stolpen.

Spørsmål:

Hvordan stiller jeg stolper HELT lige?

Svar:

Før du skrur fast stolper i nedstøpte føtter, skal du først forsikre deg om at de står helt rett. Til det formålet skal du bruke skråstivere og tvinger til å stabilisere stolpene, slik at de kan stå loddrett i rolig vær uten annen støtte. Først deretter kan du feste stolpene endelig.

Trikset er å fiksere stolpen i bunnen med en tvinge og deretter rette stolpen langsomt opp ved hjelp av skråstivere, som også med fordel kan tvinges fast til stolpen. Vi bruker tvinger fordi de er raske å justere på og etterlater seg færre merker enn skruer. Skråstiverne skal sitte i en høyde på stolpen som gjør at de kan tåle et sideveis trykk.

Hendige tvinger:

Moderne klemtvinger er det perfekte verktøy når du skal holde fast en stolpe uten å bruke skruer. Tvingen kan betjenes med den ene hånden, mens du styrer stolpen med den andre. Du har dermed muligheten til å oppnå høy presisjon selv om du jobber alene. Klemtvinger fås i mange størrelser og koster fra cirka 50 kroner.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake