Gjerde på enkelt vis: Perfekt resultat hver gang!

Derfor er det enkelt! Med stolpene formontert, kan du bruke modulene som maler for hvor du skal grave. I tillegg blir modulene enklere å håndtere og hekte til hverandre, hvis du setter opp gjerdet alene.

Fremgangsmåten pleier å være stikk motsatt. Men hvis du begynner med å montere stolpene direkte på modulene, kan du bruke modulene som maler for hvor du skal grave stolpehull.

Du begynner med å skru begge stolpene på den første modulen. Deretter plasserer du den på bakken, der den senere skal støpes fast. Nå kan du enkelt se hvor det skal graves; rett ut for stolpene. Til slutt setter du opp og støper fast den første modulens stolper med betong.

På neste og alle øvrige moduler skal du bare montere én stolpe, før du hekter modulen fast på den foregående.

Tidsforbruk
30 minutter per modul.

Pris
Stolper, beslag og betong koster cirka 250 kroner per modul. I tillegg kommer prisen på modulene.

Materialer til to seksjoner

  • 2 moduler
  • 8 værbestandige beslag med skruer
  • 3 stolper, 73 x 73 mm
  • 6 planker til skråstivere,
  • Tørrbetong

Finjuster med småstein

Når du bygger et gjerde på denne måten, vil du måtte justere stolpene litt opp eller ned, slik at alle modulene ender opp med å være i vater. Ettersom stolpene uansett skal hvile på småstein for ikke å være i direkte jordkontakt, justerer vi høyden på stolpene med mengden av småstein.

Stolpene støpes fast i frostfri dybde, her er det cirka 90 cm under bakkenivå. Fordi vi også vil ha litt plass til småstein, graver vi omtrent 95 cm ned.

Gjerde på enkelt vis: Finjuster med småstein