Her viser håndverkeren 3 forskjellige måter å skjære toppen på, som vil få regnvannet til å renne av. Den enkleste løsningen er å kappe toppen av spilen i en vinkel på 45 grader. Det streker håndverkeren opp med en justerbar vinkel.

Den andre og mye brukte løsningen er å kappe spilen i en spiss. Oppstrekingen ordnes lett ved å bruke 45 grader-støtten på bordvinkelen.

Den tredje muligheten er å skjære spilen rund i toppen. Avsett først et mål – f.eks. bredden av en vinkel – tvers over spilen. Til å tegne buen kan du f.eks. bruke en sprayboks. Tegn buen så streken treffer den tverrgående streken ute på sidene. Så er det bare å sage.

Det kan gjerne la seg gjøre med en håndsag, men har man en kapp-gjæringssag for hånden, er det jo noe lettere. Særlig hvis man skal sage mange spiler, noe som jo ofte er tilfelle. Legg merke til at snittet ligger på spilens brede flate. Den spisse kan også sages på kapp-gjæringssagen, men håndverkeren vil gjerne vise at det også lett lar seg gjøre med en håndsag. Har du en fintannet håndsag, får du penest resultat.

Til den avrundede varianten er det bare stikksagen som kan brukes. Har du et smalt, fintannet blad, så bruk det i stedet for det brede og grovtannede. Med det tynne bladet er det mye lettere å skjære en pen bue. Tre forskjellige løsninger, som alle leder regnvannet godt bort fra toppen. Så valget står bare på hvilken type man liker best.