Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gi treverket nytt liv

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Vær og vind gjør med tiden hagemøbler av tre skitne og kjedelige å se på. En behandling med trerens og påfølgende oljebehandling gjør underverker.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
150 kroner
Slik renser du hagemøbler

Intro

Hagemøbler av hardt tre, for eksempel teak, tar egentlig ikke skade av å være utsatt for vær og vind. Selv om møblene blir grå og kan se litt medtatte ut, er dette egentlig bare et kosmetisk problem. Utelivet går altså normalt ikke ut over møblenes holdbarhet. Men ønsker du den opprinnelige gyldne gløden tilbake i treet, er det heller ikke noe problem.

Det du skal bruke, er litt tid, litt trerens og olje - og til slutt litt hardt arbeid. Trerens er sterkt basisk og etsende. Husk derfor å bruke både hansker og beskyttelsesbriller. Pass også på klærne dine. Trerens er et blekemiddel, som også fjerner fargen fra klærne!

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Det er en god idé å forvanne tremøblene før du setter i gang med selve behandlingen. Bruk hageslangen, men vent med å smøre på trerensen til vannet har rent av overflatene.

2

Trerensen brukes oftest i konsentrert form, men les på emballasjen. Bruk en myk, langhåret børste, som enkelt kommer seg inn i alle hjørner. Vask med trerensen overalt, ellers blir det fort flekker i overflaten.

3

På spesielt skitne, svarte områder, kan du med fordel bruke en slipekloss med fint slipepapir. Slip inn den våte trerensen i åreretningen. Da unngår du riper.

4

På vanskelig tilgjengelige steder er det en god idé å ta en gammel tannbørste til hjelp. Trerensen må ikke tørke inn, så la den bare virke i 15-20 minutter, før du skyller den vekk med vann.

5

La hagemøblene tørke helt opp. Vent til dagen etter med å behandle møblene med treoljen.

Tidsforbruk

Et par timer - pluss tørketider

Pris

Trerens for cirka 150 kroner. Da har du til mange møbler.

Vanskelighetsgrad

Ganske enkelt, men det kan være hardt arbeid å rense treverket helt til bunnen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake