Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Setet på benken ser ut som det svever over betongen. Det er fordi det er hevet 5 cm over beina med kraftige beslag, som er støpt ned i betongen.

Setet på benken ser ut som det svever over betongen. Det er fordi det er hevet 5 cm over beina med kraftige beslag, som er støpt ned i betongen.

Hvis du liker både betong og lekre trematerialer, kan du kombinere materialene og bygge en flott benk til hagen. Den vil holde seg pen i mange år, fordi materialene er meget godt egnet til utebruk.

I tillegg kan du la edeltreet ”patinere” ved bare å la det stå ubehandlet, slik at det får et grått utseende. Det blir pent – og helt vedlikeholdsfritt! Edeltreet gjør benken eksklusiv, og det mørke treet står godt til den grå betongen. Det er også dyrt, men økonomisk overkommelig når du skal ha et sete av kun fire planker.

Selv om vi har brukt bankirai her, kan du får en rimligere – og like fin – benk ved å bruke andre materialer. Vanlige trykkimpregnerte materialer er for eksempel et lett tilgjengelig og rimelig alternativ.

Her lager vi alt selv: støper bein i betong, lager beslag av forskjellige jernvarer og bygger setet av tre.

Last ned hele artikkelen og få en trin for trin-byggeveiledning

TIPS: Farg betongen

Blander du fargepulver i betongen, kan du få andre farger enn grå. Pulveret røres først opp i vann, og røres inn i betongen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om hagebenker

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få Gjør Det Selvs store hagebilag og en bor-/skrumaskin for kun 89 kroner

Tilbudet består av en bor-/skrumaskin, 2 utgaver av Gjør Det Selv og et hagebilag, som inneholder veiledning til noen av våre mest populære utendørs prosjekter.

Du får alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 465 kroner!

Ja takk, vis meg mer om det gode tilbudet nå!