Rull på gresset

I stedet for å så gress og vente på at det vokser opp, kan du i stedet på ganske kort tid rulle gress direkte på jorda. Vi viser her hvordan du gjør det.

Gresset skal legges oppå 10-15 cm god muldjord, som er blitt gjennomarbeidet så den er fri for stein og pinner. For at gresset skal være på nivå med steinkanten, fjerner fagmannen ca. 2-2,5 cm jord. Fagmannen har laget et bord hvor han har skåret av et 2,5 cm høyt hjørne på den ene siden.

På den måten kan han legge det på fortauet og trekke av jorda, og samtidig være sikker på å få riktig nivå.Når nivået er i orden, må det tromles. Her kan du enten bruke en hagetrommel eller en stor tønne fylt med vann.

Jorda må tromles grundig, så fagmannen tromler både et par ganger på langs og deretter på tvers.Overflaten skal være så fast at du kan gå på den uten å sette nevneverdige spor. Når bunnen er klar, kan du begynne selve leggingen. Vær oppmerksom på at du ikke må vanne jorda før du ruller på gresset.

Det øker bare risikoen for at gresset råtner. Det første gresset skal bare legges opp til hjørnet og rulles ut, mens fagmannen forsikrer seg om at det er jevnt og flukter med steinkanten.

Neste rull skal støte opp til den første så de ligger tett sammen, og ellers rulles på som den første.I enden er rullen for lang. Her bruker fagmannen en hobbykniv og et rett bord til å skjære over gresset, men han kunne like gjerne ha brukt en skarp spade eller lignende.

I den neste raden må du ikke starte med en hel rull gress, da skjøtene skal ligge forskutt, så her starter fagmannen med en halv rull. Den andre halvdelen kan brukes i den andre enden. Ute på siden langs hekken er det ikke plass til en hel rull, da det bare er ca. 20 cm.

Fagmannen deler derfor en rull på midten med en gammel håndsag, som lett skjærer seg gjennom gresset. Den halve rullen legges nå på samme måte som resten av gresset. Når alt gresset er rullet på, må det igjen tromles, så her bruker fagmannen på ny tønnen, men tromler bare på langs for ikke å forskyve gresset.

Gresset kan faktisk tas i bruk med det samme, men det har best av at du lar det ligge ubetrådt i et par uker, så røttene får satt seg ordentlig. De første 14 dagene etter legging må gresset vannes hver dag. Det skal rikelig med vann til, spesielt i sommermånedene.

Har du lagt gresset om vinteren, må du på de første solskinnsdagene om våren sørge for å vanne gresset igjen, så det ikke tørker ut. Etter tre uker bør du gi plenen en lett omgang med gjødsel. Ferdiggress er en enkel og rask måte å få en flott gressplen uten ugress.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Plen