Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mosefjerner eller vertikalskjærer til gressplenen?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Er du også usikker på hvordan du skal bli kvitt all mosen i gressplenen og luft til røttene? Her får du forklaringen på hva en vertikalskjærer og en mosefjerner gjør.

Mose kveler gressplenen. Det vet du allerede – og mosen skal vekk. Så langt er alt vel, men er det en mosefjerner eller vertikalskjærer som gjør susen? Og hvor kommer plenlufteren inn i bildet?

LES OGSÅ: Test av plenluftere

Mosefjerner

En mosefjerner er en type fjær som snurrer rundt på en maskin og fjerner mos fra gressplenen. Med den kan du fjerne sekkevis med mose, spesielt på steder som ligger i skyggen.

Vertikalskjærer

En vertikalskjærer kan ofte monteres på samme maskin som mosefjerneren. Noen ganger heter maskinen mosefjerner, andre ganger kalles den vertikalskjærer.

Vertikalskjæreren er en valse med kniver som skjærer spor i gressplenen. Slik kommer det luft til gressrøttene, slik at de får best mulig vekstvilkår.

Hva bør jeg velge?

Du bør kjøpe en maskin som har begge valsene, samlet blir den ofte blir kalt en plenlufter: Den bør ha mosefjerner med små fjærer og en valse med kniver, som gjør maskinen til en vertikalskjærer.

Først skal du fjerne mose og så må du lufte røttene, og deretter bør du gjødsle plenen riktig. Da får plenen best mulig vekstvilkår. Du bør gjenta behandlingen de neste par årene.

LES OGSÅ: Mosefjerner eller vertikalskjærer til gressplenen?

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake