Mose kveler gressplenen. Det vet du allerede – og mosen skal vekk. Så langt er alt vel, men er det en mosefjerner eller vertikalskjærer som gjør susen? Og hvor kommer plenlufteren inn i bildet?

Mosefjerner

En mosefjerner er en type fjær som snurrer rundt på en maskin og fjerner mos fra gressplenen. Med den kan du fjerne sekkevis med mose, spesielt på steder som ligger i skyggen.

Vertikalskjærer

En vertikalskjærer kan ofte monteres på samme maskin som mosefjerneren. Noen ganger heter maskinen mosefjerner, andre ganger kalles den vertikalskjærer.

Vertikalskjæreren er en valse med kniver som skjærer spor i gressplenen. Slik kommer det luft til gressrøttene, slik at de får best mulig vekstvilkår.

Hva bør jeg velge?

Du bør kjøpe en maskin som har begge valsene, samlet blir den ofte blir kalt en plenlufter: Den bør ha mosefjerner med små fjærer og en valse med kniver, som gjør maskinen til en vertikalskjærer.

Først skal du fjerne mose og så må du lufte røttene, og deretter bør du gjødsle plenen riktig. Da får plenen best mulig vekstvilkår. Du bør gjenta behandlingen de neste par årene.

LES OGSÅ: Test av plenluftere

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få Gjør Det Selvs store hagebilag og en bor-/skrumaskin for kun 89 kroner

Tilbudet består av en bor-/skrumaskin, 2 utgaver av Gjør Det Selv og et hagebilag, som inneholder veiledning til noen av våre mest populære utendørs prosjekter.

Du får alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 465 kroner!

Ja takk, vis meg mer om det gode tilbudet nå!