Unngå veps i hagen

Summende, nærgående og aggressive vepser er særlig en plage på sensommeren. Her kan du se hvordan du fjerner dem uten at de terges.

Hvilke skader gjør vepser?

Veps gjør egentlig ingen skade, men de kan være så plagsomme at det kan være umulig å oppholde seg utendørs. Det er særlig et problem sent på sommeren, da vepsene er ganske agressive.

Les også: Slik bekjemper du maur

Slik bekjemper du veps?

Veps bygger bol i hule vegger, på loftet, inne bak bordkledningen eller et annet sted, der de kan være i fred. Som regel kan du se hvor de flyr inn og ut. Når du vet hvor bolet er, kan du sprøyte med gift, men gjør det tidlig på sommeren/våren, da det ikke er så mange veps i bolet. Det skal også gjøres om natten, når vepsene er rolige. Senere på året bør du få profesjonelle til å fjerne bolet. En gal vepseflokk kan være direkte livsfarlig.

LES OGSÅ: 6 tips: Slik unngår du skjeggkre

Kan du helt unngå veps?

Det er så å si umulig å unngå at du får vepsebesøk igjen neste år. Det eneste du kan gjøre, er å bekjempe dem så snart du ser dem første gang.

LES OGSÅ: Slik bekjemper du borebiller og husbukker

Vepser bygger et kuleformet vepsebol av trefibre og spytt. Samfunnet i et vepsebol går til grunne når det blir kaldt, og bolet gjenbrukes aldri.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Hage