Glassfilt i hjørnet

Når du setter glassfilt på veggene, er hjørnene en spesiell utfordring: Her bretter filten seg hvis du bare fører den rundt fra vegg til vegg. Men eksperten kan løse problemet – se hvordan her.

Filtlengdene støtes tett sammen i hjørnet, slik at de ikke lager stygge folder.

Hvis du liker vegger med glatt finish, er glassfilt det riktige valget. Den spindelvevstynne, men ekstremt sterke filten, er ukomplisert å lime opp på store og jevne veggflater. Problemet ligger i å unngå overlappinger og bretter. De synes tydelig, om ikke før, så i hvert fall etter at du har malt.

I innvendige hjørner vil filten med garanti brettes, hvis du bare fører den rundt fra vegg til vegg. Derfor skal du i stedet støte lengdene tett sammen i hjørnet og skjule skjøten med en tynn stripe akrylfugemasse.

Den viste metoden kan brukes til alle typer tapet som skal males etter oppsettingen.

Første lengde

1

Påfør primer på veggene. Overf aten skal være fullkomment plan, glatt og støvfri før du starter.

2

Legg på lim. Bruk en pensel til påføring av limet inne i hjørnet. Det skal rikelig med lim på. På flatene kan det rulles på med malerullen.

3

Dytt filtlengden helt inn i hjørnet. Du skal ikke lage ombøy, men legge kanten tett mot motsatt vegg. Press kanten plant inn i hjørnet med en plastsparkel.

Andre lengde

1

Legg på lim til neste lengde på den tilstøtende veggen. Limet bør rulles på i takt med oppsetting av lengdene, maksimalt to lengder om gangen.

2

Hold filtlengden loddrett helt tett inn i hjørnet, og glatt løst ut med hånden eller en tapetbørste, ned mot gulvet.

3

Hvis hjørnet er håpløst skjevt, kan du holde lengden i lodd, la kanten gå minimalt omkring hjørnet og skjære vekk den ombøyde strimmelen.

4

Glatt lengden på plass med plastsparkelen. Overskytende lim presses inn i hjørnet og fjernes med en hardt oppvridd, fuktig klut.

Finish

1

Trekk en tynn stripe akrylfugemasse inne i hjørnet, fra gulv til tak. Tapetlimet skal først være helt tørt. Det tar cirka et døgns tid.

2

Trekk vekk den overskytende akrylfugemassen med en finger med en latekshanske. Deretter kan du male.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Tapetsere