Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tapetsere

Finn informasjon om verktøy og materialer, samt veiledning til de riktige teknikkene når du skal i gang med å tapetsere.

Tapetsering trenger ikke å være vanskelig

Tapetsering er for mange forbundet med vanskelig, nøyaktig og presist arbeid. Men faktisk så er ikke tapetsering veldig vanskelig. Det er bare viktig å ha orden på de grunnleggende prinsippene før du begynner å tapetsere. I tillegg er nye tapet med på å gjøre tapetsering til en lek.

Hvordan tapetserer man?

Det finnes flere måter å tapetsere på. Den vanligste tapetseringen, den tradisjonelle formen for tapetsering, er hvor man legger lengder på et langt bord og påfører tapetlim for å så sette tapetet opp på veggen.

Men det finnes heldigvis også en enklere måte å tapetsere på. En metode som ikke inkluderer at du trenger å påføre tapetlim før du henger det opp. Denne formen for tapetsering innebærer at du stryker tapetlim på veggen, for å deretter henge tapetet opp.

Moderne tapetsering

Langt størstedelen av det tapetet som selges til gjør det selv folk i dag, er av typen non-woven, også kalt smart tapet blant fagfolk. I motsetning til tradisjonell tapetsering, skal du med smart tapet ikke smøre limet på baksiden av tapetet, men i stedet direkte på veggen med en korthåret malerrull. Det er raskere å tapetsere med smart tapet, og det er enklere å manøvrere rundt på veggen for å få mønsteret til å passe, fordi taptetet er sterkere og ikke går så fort i stykker under tapetseringen.

Fjerne tapet

Moten skifter, og det er ikke sikkert at du om åtte år synes at tapetet på soverommet er så flott lenger. Alle som har prøvd å tapetsere og fjerne tapet - vet hvor tungvint det er å dra det av veggen eller å gå i krig med en tapetdamper. Tapetserer du med smart tapet, kan du ta det ytterste laget av (det med mønsteret). Etterpå vil du stå igjen med det hvite grunnpapiret, som kan males over.

Så det er ikke kun når du skal tapetsere at den nye tapettypen er smart, det er også smart når du skal fjerne tapetet at den nye formen for tapetsering er en god løsning.

Lær å tapetsere

Her på sidene kan du lære alle triksene og prinsippene som sikrer deg et flott resultat når du har gått i gang med tapetsering. Vi viser deg hvordan du tapetserer både innvendige og utvendige hjørner, hvordan du får tapetsert bak radiatoren og hvordan du får mønsteret til å sitte rett når du tapetserer, slik at ingen kan se at det er snakk om forskjellige tapetlengder. Du kan også lese om hvilke verktøy som er uunnværlige når du skal tapetsere.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake