Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Unngå disse 5 feilene når du skal male

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Du kan spare mange penger ved å male selv i stedet for å få profesjonelle til å gjøre det, men sørg for å gjøre det ordentlig - her får du en guide med fem feil du helst skal unngå.

1: Du dropper å dekke til gulvet. "Jeg kan bare vaske flekkene bort..."

Dum ide. Det er mulig det er tungvint og tar litt lenger tid når du skal dekke gulvet ditt med plastikk eller papp.

Hvis du dropper å dekke til gulvet og får flekker på det, kan det hende du ikke får fjernet det - det avhenger selvfølgelig av gulvtypen. Selvom du kan vaske det av, tar det tid. Ta deg tid til å dekke til gulvet - det lønner seg.

2: Du dropper maskeringstapen. "Det tar jo så lang tid..."

Det er et ork å sette maskeringstape på karmer, lister og andre detaljer der du skal male, men det er absolutt verdt det. Det gir deg flotte, rette linjer og du trenger ikke bekymre deg for å male skjevt.

Sett av den tid det tar, men ikke la maskeringstapen sitte for lenge før du fjerner den. Den kan nemlig ta med seg malingen.

LES OGSÅ: Slik unngår du å gjøre feil når du skal male en vegg

3: Du maler det andre laget for tidlig. "Nå er det sikkert tørt..."

Det krever tålmodighet å male. Det gjelder både for forarbeidet og selve arbeidet med å male, men tålmodighet er i høy grad også en dyd når du skal gi malingen lov til å tørke ordentlig før du går i gang med det andre laget.

Hvis malingen ikke er tilstrekkelig tørr, kan du risikere at den løsner når du maler igjen, og det vil ødelegge begge lagene. Tørketiden står ofte på malingspannet, men hvis du er i tvil kan du la den tørke i 24 timer. Heller for lenge enn for lite - selvom du gleder deg til å se resultatet etter to lag.

4: Du dypper penselen for dypt i malingen. "Jeg vil jo ikke spare på det..."

Når du maler vil du veldig gjerne være sikker på at du får brukt nok maling til veggen, men det er bedre å dyppe penselen oftere og bruke mindre, enn det er å lesse et for tungt lag på. Hvis det er for mye maling på penselen, vil det innerste hårene til penselen størkne og tørke inn, og det får man ikke noe ut av. Dypp i stedet kun den ytterste tredjedel, men gjør det ofte. Det er dessuten alltid en god ide å helle malingen i en malerbøtte slik at det blir lettere å holde styr på.

5: Du tørker av malingen fra penselen på malingsspannet. "Det er jo det letteste..."

Om du maler med pensel og tar maling direkte fra bøtten, er det en god ide å sette et stykke maskeringstape over bøtta hvor du kan tørke av malingen.

Gjør det ALDRI direkte på kanten til bøtta - da riskerer du at det klistrer seg fast og det kan falle halvtørr maling ned i bøtta som kan ende opp på den nymalte flaten. I denne filmen viser vi deg hvor lett det er!

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake