Gjør Det Selv-kurs: Kunsten å sette opp fliser

Alle kan sette opp ei flis på en vegg. Det vanskelige er å sette opp flere fliser i snorrette rekker. I dette kurset viser flisleggeren hvordan du selv kan legge fliser på vegger og gulv.

Hvite fliser i rette rekker, fargede fliser i diagonale mønster, innlagte border og forskjellige farger og materialer på vegger og gulv. Det er alt innen rekkevidde når du først blir fortrolig med flisene.

Den beste måten å lære hvordan du setter opp fliser på vegger eller legger dem på et gulv, er å begynne med det helt elementære: å få flisene til å sitte i helt rette rekker. Uansett om de skal limes på veggen eller på gulvet, er de grunnleggende reglene de samme.

Dette lærer du i Gjør Det Selvs kurs om å sette opp fliser

Kurset ble første gang publisert i Gjør Det Selv i 2008. Kurset består av 5 deler fordelt over 14 sider:

  • Del 1: Fliser etter alle kunstens regler Alle kan sette opp ei flis på en vegg. Det vanskelige er å sette opp flere fliser i snorrette rekker. I dette kurset viser flisleggeren hvordan du selv kan legge fliser på vegger og gulv.
  • Del 2: Snorrette flisrekker Den første rekka med fliser bestemmer om flisveggen eller fl isgulvet ditt skal bestå av snorrette rekker eller ukontrollerte bølger. Holder du orden på den første rekka, går resten av oppsettingen nesten av seg selv.
  • Del 3: Fliser med fine fuger Fugen mellom flisene er avgjørende for det ferdige resultatet. Her kan du se hvordan du oppnår det peneste resultatet.
  • Del 4: Kanter og pene hull Her kan du se hva slags verktøy du skal bruke når flisene skal skjæres til på bredden eller utstyres med hull, for eksempel for å gi plass til rørgjennomføringer.
  • Del 5: Fliser rundt hjørner Vanskelighetsgraden øker når flisene ikke bare skal settes opp i rekker, men også skal rundt hjørner. Med noen tips fra mureren blir det både lett og fint.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...