Murer

Finn informasjon om materialer og veiledninger til de riktige teknikkene når du skal i gang med å mure.

Få orden på murerarbeidet

Hvis du skal være en ordentlig gjør det selv-er, og spare penger på håndverkere, så må du ha orden på murerarbeidet. Det betyr nødvendigvis ikke at du skal kunne mure opp et hus fra bunnen av. Men det er mange mindre reparasjoner og prosjekter som det er en fordel å kunne løse selv. På hjemmesiden vår viser vi deg hvordan du skal gjøre det.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Fjern salpeterudtræk på murverk

Skift fliser og fuger

En knekt flis på badet er helt sikkert et problem mange har hatt. Selv om det ser ut som en stor reparasjon, er det faktisk ikke så vanskelig. Å skifte ut en flis krever heller ikke en masse verktøy eller omfattende innkjøp av materialer.

LES OGSÅ: I denne videoen kan du se hvordan man murer en mur stein for stein.

Våtromsmembran – kan man gjøre det selv?

Våtromssikring er kanskje den viktigste delen av badet. Uten den kan vannet trenge seg ut i husets konstruksjon, der det kan gjøre stor skade og føre til mugg og sopp. Husk at du alltid må kjøpe “systemer” altså alle delene av våtromssikringen fra samme produsent. Ellers er det ikke sikkert at våtromsmembranen holder.

Støp et solid fundament

Enten du skal bygge skur, garasje eller et større tilbygg, vil du få bruk for et godt fundament. Det finnes forskjellige former for fundamentering, som naturligvis skal lages ut fra det du skal bygge oppå.

Her på hjemmesiden har vi mange veiledninger til fundamenter. To av de mest populære artiklene finner du her: Lær å støpe fast stolpesko og Lær å støpe et fundament - Verdens enkleste FUNDAMENT

Pass på de bærende veggene

Mange vil gjerne lage et hull i en bærende vegg for å sette inn store dører, slik at det er enkelt å komme seg ut til hagen, eller kanskje å endelig få bygge seg det ønskede kjøkkenallrommet i hjemmet. Det er et stort prosjekt, og det kan gå veldig galt om du ikke vet hva du gjør. Men det er faktisk ikke nødvendig å betale en håndverker for jobben - ikke hvis du har den riktige kunnskapen. Bli klokere i denne artikkelen: Slik fjerner du en bærende vegg

Lær et hav av teknikker

Her på hjemmesiden kan du finne mange tips, triks, teknikker og grundige veiledninger til murerarbeid. Våre dyktige håndverkere har lang erfaring med småting som utskifting av fuger og fliser, og de litt større prosjektene som etablering av våtromsmembran og arbeid med bærende vegger.

Side 1 / 3