Skift en gulvflis

Flisleggeren vil her vise deg hvordan du lett skifter en flis som er blitt skadet.

Først må den skadde flisen fjernes. Han starter med å slå en meisel ned midt i flisen. Slås det i tillegg direkte på flisen med en klubbe, vil den raskt gå i mindre stykker. Når det først er gått hull på flisen, er det noe lettere å meisle ut resten av gulvflisen med den lille flatmeiselen.

Når den gamle fugen hugges av, må du være oppmerksom på at naboflisene ikke må skades. For at den nye flisen skal komme på nivå med resten av gulvet, må alt gammelt flislim hugges opp.

Her er det enklest å benytte en bred flatmeisel. Flisen legges som alle andre flis. Først påføres lim på gulvet, så lages det riller med tannsparkelen, og til slutt legges flisen på plass.

Når flisen er lagt, justeres høyden ved å slå den ned i limet med en gummihammer. Overskytende flislim fjernes fra fugene, før flisen justeres helt på plass. Vi har her brukt hurtigherdende flislim, så alt etter to timer kan reparasjonen fuges.

Her gjelder det å påføre fugemassen diagonalt på fugene, så de fylles helt opp. Med flisesvampen vaskes flisene rein for fugemasse. Igjen må det skje diagonalt på fugene.Gulvflisen er nå skiftet, og gulvet er igjen som nytt.

Akkurat nå leser andre ...