Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjær ut til rør

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når du legger flis, vil du ofte være nødt til å bore ut til rør. flisleggeren vil her demonstrere hvordan du skal gjøre det.

Når plasseringen er funnet, strekes det ved hjelp av en hullsag opp hvor røret på 2 tommer skal være. Det må forbores med et vanlig murbor. På den måten er man sikker på at hullets sentrum ikke forskyver seg.

Det må bare bores så vidt gjennom flisens overflate, så hullsagens senterbor kan få tak. Så skal selve hullet bores.

Før flisleggeren starter, dypper han hullsagen i vann, dermed blir det nemlig ikke for varmt og skjæret slites mindre. Dessuten støver det også mindre.

Det kan være nødvendig å innstille senterborets dybde, hvis hullsagen ikke vil komme langt nok ned i flisen. Når hullsagen er kommet gjennom overflaten og har fått laget et 3-4 mm dypt spor, fjernes senterboret helt, og flisleggeren borer nå helt gjennom flisen.

Nå er hullet boret, men for at flisen skal komme til å ligge rundt røret, må det skjæres inn til hullet fra flisens bakkant. De to snittene skjæres lett ut med en våtskjærer.

Flisleggeren sørger for å legge snittene så de ligger parallelt med hullets ytterkanter. Flisen er nå tilpasset og klar til å bli limt fast rundt røret. Teknikken kan benyttes til alle rørdimensjoner.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake