Før du går i gang, bør du røre sandsparkelen godt ut.Start med å sparkle de innvendige sidene. Fordel sparkelmassen i et jevnt og tynt lag, og sørg for at hele flaten er dekket og det ikke lages for mange kanter med sparkelen.
Det fører nemlig bare til en masse slipearbeid senere. Husk også å sparkle undersiden av porebetongplatene. Dermed tetter du porene i betongen, så fukt og smuss ikke kan trenge inn i platen. På den måten er den lett å reingjøre.
På de store flatene kan du med fordel bruke en bred sparkel. Sørg også her for å få bort all overskytende sparkelmassse. Det samme gjelder på alle kantene. Når du er ferdig med å sparkle, har flisleggeren et godt lite tricks.
Skrap sparkelmassen av innsiden på bøtta, og form et lokk av sparkelmassen, så unngår du at tørre stykker sparkelmasse irriterer deg neste gang du skal sparkle. Når første omgang sparkling er tørr, må porebetongplatene slipes.
Første gang slipes hele bordet med sandpapir korning 80. Det er en støvete jobb, så her bør du bruke pustemaske og sørge for god utlufting.Når alle flater er slipt, må bordet feies fritt for slipestøv.
Vil du være helt sikker på at alt støv er borte, kan bordet støvsuges. Før andre omgang med sparkling stenker flisleggeren alle elementer med vann, så sparkelmassen kleber bedre. Andre omgang sparkles like grundig som første.
Og igjen benyttes både den brede og smale sparkel. Når sparkelmassen er tørr, må det slipes igjen. Men denne gang bruker man et finere sandpapir, med korning 120.Gjenta hele prosedyren en gang til. Først med sparkling og så sliping – denne gang med et enda finere sandpapir, korning 180.
Nå er porebetongplatene klare til å bli malt. Malingen gjør at det blir enklere å reingjøre. Til slutt kan du legge på bordplaten og glede deg over mye mer plass i vaskerommet.