Ser blandebatteriet ditt slik ut, er det på høy tid å få skiftet det ut.

Ser blandebatteriet ditt slik ut, er det på høy tid å få skiftet det ut.

Hjemmets mange forskjellige blandebatterier utsettes daglig for store belastninger fra alle husets beboere. Derfor blir de med tiden slitt, utette, løse i håndtakene eller uhjelpelig tilkalket.

Spar regningen til rørleggeren

Uansett hva problemene skyldes, så er løsningen enkel: bytt blandebatteriet selv, og spar utgiftene til en rørlegger. Det fordrer bare at du vet hva du driver med, og at har de riktige delene og eventuelle overgangene som kreves. Er du i besittelse av en skiftenøkkel, eventuelt en vannpumpetang og en fastnøkkel – og du i tillegg er litt fingernem, tar ikke utskiftingen mer enn en times tid.

Sjekker du timeprisen til en rørlegger, ser du at den er fra rundt 500 kroner, pluss moms, og oppover. Og de tar betalt for kjøring til og fra, i tillegg til selve jobben.

Derfor har det gått galt

Slitasje: Alle mekaniske installasjoner blir slitt. Det gjelder spesielt blandebatterier, som brukes flittig hver eneste gang det skal vaskes hender, lages kaffe, skrelles poteter, skylles kjøkkenredskap, og så videre.

Kalk: Hvor mye kalk som er i vannet, avhenger av hvor du bor, men kalk setter seg alle steder, og blokkerer og sliter på alle blandebatteriets innvendige pakninger.

Her viser vi hvordan du skifter ut et helt vanlig blandebatteri på et kjøkken, men teknikken er den samme på både badet og i vaskerommet.

LES OGSÅ: Fjerne kalk: Slik får du bukt med kalken