Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ettgreps-armaturer skal smøres med silikonfett

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Et eldre ettgrepsarmatur på badet vårt er fortsatt tett, men grepet har begynt å gå tregt. Kan det repareres, eller må jeg bytte det ut?

Løsning:

Lukkemekanismen på den typen armaturer består av en hul, bevegelig kule mellom noen kuleskall av messing, der små pakningsringer trykkes mot den bevegelige kulen med hjelp av fjærer. Det er denne kulefunksjonen som blir treg, blant annet på grunn av kalk. Armaturtypen er ganske slitesterk, og holder seg tett veldig lenge.

Når armaturet begynner å gå tregt, kan det ofte fikses ved bare å adskille det og smøre den bevegelige kulen. Du skal bruke et silikonsmøremiddel, også kalt hanefett. Smeltepunktet på det ligger langt over varmtvannstemperaturen, derfor smeltes det ikke ut av armaturet. Du skal bruke ganske lite smøremiddel. Hvis du fortsatt får kjøpt reservedeler til armaturet, lønner det seg nok å skifte pakningsringene og de små silene som sitter i armaturet, når du likevel har det adskilt. Du kan kjøpe et komplett sett med slitedeler til de fleste armaturer i rørleggerforretningene.

Les mer: Skift ut blandebatteriet

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake