En utett vannkran koster deg mye penger

Drypp, drypp….. DRYPP! Det finnes neppe noe mer irriterende enn lyden av tunge vanndråper som langsomt siver ut av en gammel vannkran og treffer bunnen av vasken med et ordentlig plask. Men det er ikke bare lyden som er irriterende, for hver enkelt dråpe drar med seg penger rett ut fra kontoen din og ned i avløpet.

Det kan bli en dyr fornøyelse hvis du IKKE reparerer en dryppende vannkran. Avhengig av hvor mye den drypper, kan det bli et særdeles kostbart bekjentskap.

En svakt dryppende vannkran (en dråpe i sekundet) koster 500 kroner i året.

Så dyrt kan det bli

På bakgrunn av regnestykket, kan du enkelt regne ut hvor mye DIN dryppende vannkran koster hvert år. Kommer det for eksempel to dråper i sekundet, koster det 1000 kroner i året, tre dråper i sekundet koster 1500 kroner, og så videre.

Er det helt galt, og vannkranen renner med en tynn, konstant stråle, koster det helt opptil 6000 kroner i året – gode norske penger, som ellers kunne gitt deg en langweekend i London - eller en tur til Svalbard, hvis du vil. Derfor er det en god idé å gi alle vannkranene et ettersyn, og sørge for at de holder helt tett.

Vannprisene i Norge varierer VELDIG – fra 5 til 100 kroner per m3 (for vann og avløp til sammen), avhengig av hvor du bor. Vi har regnet med et gjennomsnitt på 35 kroner.

Har du dryppende vannkraner, kan du enten reparere eller skifte dem.

REDAKSJONEN ANBEFALER: I denne artikkelen viser vi deg hvordan du fikser en dryppende vannkran - Fiks den dryppende vannkranen

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Rørlegger