Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stopp dryppende vannkran

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

En dryppende vannkran kan som oftest fikses med enten en ny pakning eller en ny ventil. Før man går i gang med jobben, skal det lukkes for ballofixen under vasken.

LES OGSÅ: Fjerne kalk: Slik får du bukt med kalken

Deretter løsnes unionen med en liten vannpumpetang. Den gamle overdelen skrus ut med en skiftnøkkel. Sammenliknes den med en ny, er det ikke så underlig at den dryppet. Pakningen er ujevn og har rustflekker.

Samtidig er det arr og grader i bunnen av armaturet hvor overdelen skrus i. Før den nye overdelen settes i, benytter fagmannen en såkalt kranfres, som planer ut bunnen så pakningen kan slutte tett til en helt rette flate.

Den nye overdelen monteres og strammes til med en skiftnøkkel. Da det er messinggjenger, må man ikke dra til for hardt. Unionen og håndtaket settes på.

Her benyttes bare fingrene, ikke vannpumpetang, da den kan ødelegge den fine forkrommingen. Når ballofixen er åpnet, testes vannkranen. Og nå kan den lukke uten å dryppe.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake