Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oppretting av stein

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Her er det tydelig å se hvordan steinene har sunket. Det skyldes at belastningen på steinene har været større enn fundamentet er beregnet til. Steinleggeren vil her rette opp steinene, så vi får en rett overflate.

Alle steinene som er sunket skal løftes opp. Her bruker steinleggeren et spesielt verktøy som kalles en løftestang, som er beregnet til å ta opp stein med.

Løftestangen gjør jobben lett, men man kunne også ha nøyd seg med en spiss gjenstand som eksempelvis en meisel eller lignende. Når alle steinene som er sunket er hevet opp, må kantene renses for fugerester. Til dette brukes bare en meisel.

Når fugerestene er borte, legger steinleggeren et par skuffer grus ned i hullet for å kompensere for stykket der steinen er sunket.

Grusen blir fordelt jevnt ut i hullet, hvorpå steinleggeren stamper grusen med føttene. Før steinene legges på plass igjen, renses også de for fugerester. Nå legges steinene.

Her holder steinleggeren to stein skrått, så de kiler seg ned i hullet. Dette gjør det lettere å få plass til steinen. Noe av grusen må spres mer ut. Det gjør steinleggeren med hendene, før han legger steinene.

Les om belegningsstein

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake