Oppretting av stein

Her er det tydelig å se hvordan steinene har sunket. Det skyldes at belastningen på steinene har været større enn fundamentet er beregnet til. Steinleggeren vil her rette opp steinene, så vi får en rett overflate.

Alle steinene som er sunket skal løftes opp. Her bruker steinleggeren et spesielt verktøy som kalles en løftestang, som er beregnet til å ta opp stein med.

Løftestangen gjør jobben lett, men man kunne også ha nøyd seg med en spiss gjenstand som eksempelvis en meisel eller lignende. Når alle steinene som er sunket er hevet opp, må kantene renses for fugerester. Til dette brukes bare en meisel.

Når fugerestene er borte, legger steinleggeren et par skuffer grus ned i hullet for å kompensere for stykket der steinen er sunket.

Grusen blir fordelt jevnt ut i hullet, hvorpå steinleggeren stamper grusen med føttene. Før steinene legges på plass igjen, renses også de for fugerester. Nå legges steinene.

Her holder steinleggeren to stein skrått, så de kiler seg ned i hullet. Dette gjør det lettere å få plass til steinen. Noe av grusen må spres mer ut. Det gjør steinleggeren med hendene, før han legger steinene.

Les om belegningsstein

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Steinlegger