Steinlegger

Finn informasjon om verktøy og materialer, samt veiledning til de riktige teknikkene når du skal i gang med å legge heller og stein.

  Du trenger ikke å være en utdannet steinlegger for å kaste deg ut i steinlegging.

  Uansett hvordan belegning du velger, er det noen grunnleggende prinsipper du bør kunne før du legger den første steinen.

  Derfor har vi på denne siden samlet en rekke videoer og artikler som kan hjelpe deg til å legge stein på den helt riktige måten.

  Her finner du noen av våre mest populære artikler innen steinlegging:

  I denne videoen kan du se hvordan man skjærer betongstein med en vinkelsliper, mens du i denne videoen kan bli klokere på hvordan man legger brostein.

  Vi viser også hvordan du bruker et avrettersett til belegning, og hvordan du etablerer fall på belegningen.

  Det kan være vanskelig å vite hvor du skal legge den første steinen, og hvilken fremgangsmåte du generelt skal følge. I en innkjørsel er fall viktig, mens det er mindre viktig i en steingang eller på en terrasse. I artikkelen Legge heller og stein kan du lese hvordan du legger stein, og hvilke retningslinjer du bør følge.

  Skal resultatet bli bra, er det en forutsetning at bunnen er fast og rett. I artikkelen Slik legger du en fast bunn under belegningen, kommer vi inn på hvordan du får lagt de første steinene korrekt, og hvilke maskiner du bør vurdere å leie når du f.eks skal legge brostein.