Slik legger du marktegl

Når underlaget først er på plass, er selve utleggingen av marktegl enkel og kan gjøres ganske raskt. Her viser vi hvordan det gjøres!

Marktegl er ikke bare elegante, de er også særdeles robuste. Teglene er frostsikre, og de opptar nesten ikke vann. Derfor er de også enkle å holde rene for mose og alger.

SE OGSÅ: GALLERI: Flott og naturlig med marktegl.

Her viser vi hvordan du kan legge marktegl. Når underlaget først er på plass, er selve leggingen av teglene enkel og kan gjøres ganske raskt.

SLIK LEGGER DU MARKTEGL

Teglene skal hvile på et solid bærelag, typisk av pukk eller grus som komprimeres eller vibreres med platevibrator. Til innkjørsler (tung trafikk) forsterkes bærelaget med ytterligere 15 centimeter.

Legging av marktegl forberedes som ved andre belegninger – med avrettingslirer og avrettingsbord. Bordet trekkes over lirene, slik at du får en helt plan flate til teglene.

Teglene skal alltid legges med en fuge på 3-5 mm, uansett mønster. Ligger teglen kant mot kant, kan de skades. Til fugen brukes fugesand i kornstørrelse 0-4 mm, som bare kostes ned mellom steinene.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Steinlegger