Enkel kledning med stålplater

Hva vil du kle boden eller garasjen med? Profilerte stålplater er et vedlikeholdsfritt alternativ, som ser overraskende bra ut på enkelte bygg.

Stålplater vegg

Lektene skal sitte med maksimalt 110 cm avstand fra senter til senter, når platene er 0,5 mm tykke.

Du har helt sikkert sett dem på industribygninger eller driftsbygninger i landbruket, men har du tenkt på at du faktisk også kan bruke profilerte stålplater på uthuset eller garasjen hjemme hos deg selv? Platene er vedlikeholdsfrie og finnes i flere farger.

De kan bestilles på mål, og de er overraskende enkle å montere: Bygg et reisverk, og skru fast platene til lekter på undersiden med selvskjærende skruer.

I overlappet mellom to plater kan du sette på et loddrett beslag, som dekker plateskjøten. På samme måte finnes også hjørneprofiler og sideinndekkinger.

Mål, priser og farger

Det finnes flere produsenter av stålplater med bølgeprofil. Derfor varierer også mål og farger. Platene på denne garasjen er 106 cm høye og fås i varierende lengder.

Platene fås, avhengig av produsent, i mange farger. De mest vanlige er svart, grå og rødbrun. Men vil du ha en grønn platekledning, kan det også la seg gjøre.

Veggplater utendørs

Platene kan brukes på hele fasaden. Platene skrus fast med skruer, som du kjøper sammen med platene.

Mangler du inspirasjon til garasjen eller skuret?
Her finner du alle våre byggeveiledninger til de forskjellige bygningene.

Så lett monterer du stålplatene

Akkurat som ved enhver annen plate- eller bordkledning, begynner du med et reisverk som platene kan skrus fast til. Avstanden mellom lektene som platene skrus fast til avhenger av platetykkelsen (0,5 eller 0,6 mm), og er maksimalt henholdsvis 110 og 130 cm. Første plate settes i vater og skrus fast. Begynn i et hjørne. Deretter kan øvrige plater settes nedenfra og opp.

Utvendig kledning plater

Platene kan settes sammen med overlapp, eller med egne beslag over plateskjøtene, som her.

    Akkurat nå leser andre ...