Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fasade

Husets fasade skal kunne tåle vind og uvær. Derfor er det viktig at fasaden din er i god stand, ellers risikerer du at det kommer skader på huset ditt. Vi viser deg på disse sidene hvordan du reparerer og vedlikeholder husets fasade.

Fasade og fasadekledning

Husets fasade er det ytterste laget som beskytter mot vær og vind. Derfor er det viktig at fasaden din er i god stand. Ellers risikerer du at det blir skader på huset ditt. På denne siden har vi samlet en rekke gjør det selv-veiledninger som viser hvordan du reparerer og vedlikeholder husets nåværende fasade, samt hvordan du etablerer en helt ny fasade.

Renovering av fasaden

Alt etter hvilken type fasade du har, er det en stor forskjell på hvordan renoveringen av fasaden skal gjøres. Hvis du har en teglsteinsfasade, vil oppgaven typisk bestå av å skifte ut ødelagt stein og/eller skifte ut fuger. Det siste kan være en stor oppgave og et tidkrevende prosjekt. Har du en pusset fasade, dreier det seg ofte reparasjoner av pusslaget og litt malearbeid. Hvis du, som de fleste andre i Norge, har trekledning på fasaden, er det utskifning av kledningsbord og malerarbeid du står overfor.

Trekledning

Hvis du skal skifte ut den eksisterende kledningen, eller pakke inn huset i ny kledning av estetiske årsaker, har vi en rekke gjør det selv-veiledninger du kan bruke til inspirasjon og veiledning. Du kan for eksempel lage en fasade med weatherboards eller lage tømmermannskledning, som du kan se i denne videoen: VIDEO: Slik lages tømmermannskledning

Husmaling

En malt fasade holder seg ofte pen i opptil åtte-ti år hvis jobben blir gjort ordentlig. Og som med alt annet malearbeid, er det viktig å være nøye med forarbeidet hvis du vil oppnå et flott resultat. Begynn med å rense veggen grundig. Den skal være helt ren for at malingen eller beisen skal kunne binde ordentlig. Du skal også fikse skader på fasaden.

Rens fasaden – gjør det selv

Alger på husvegger er sjelden farlig. Men pent er det ikke. Skal fasaden renses for alger, gjøres det enklest med et eget algefjerner-produkt.

  • Start med å fjerne løse alger fra fasaden med en stiv børste. Pass på at du ikke skader maling eller puss.
  • Påfør algefjerner på fasaden med en stor pensel eller med en hagesprøyte, alt etter hvor stort område som skal behandles. Algefjerneren skal sitte på og virke i 2-3 dager.
  • Skyll fasaden med vann. Bruk en børste til å løsne de siste algene. Pass igjen på at du ikke kommer til å ødelegge veggen. Kommer du ikke helt til bunns, kan du gjenta prosessen.
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake