4 trinn: Bli kvitt alger på murverk

Har du så kraftige algeangrep på murverket ditt, at du ikke kan klare deg med vann og en stiv børste, må det sterkere metoder til. Bruker du algefjerner, blir det enklere. Samtidig dreper du algesporene, slik at det går litt lenger tid til neste angrep.

Algeangrep på murverket

Algeangrep ser farlige ut. Men som regel handler det bare om estetikk, og det er ingen fare for at algene skal skade murverket. Men når alger ligger på en vannrett flate blir de ”farlige”, fordi de gjør overflaten veldig glatt – både for kjørende og gående.

ALGER PÅ MURVERK: SLIK FJERNES DE

1. Løs algevekst fjernes med en stiv skurebørste. Vær forsiktig, så du ikke ødelegger puss eller maling.

2. Hell opp algefjerner. Vi anbefaler at du bare heller opp litt om gangen, beregnet til en liten flate. Ellers risikerer du bare å dra algene utover.

3. Algefjerneren påføres. På mindre områder gjøres det med en stor pensel. På store områder går det raskere med en hagesprøyte. Skrubb godt, og la algefjerneren virke 2-3 dager.

4. Skyll etter med rikelig med vann, og skrubb murverket med en stiv børste. Ved kraftige algeangrep kan det være nødvendig å gjenta prosessen.

Verdt å vite før du kjøper algefjerner

Rensemidler som kan fjerne alger, selges under forskjellige navn. Vi kjenner det kanskje best som sopp- og algefjerner, men både fasaderens, husvask og mose- og algefjerner kan gjøre samme nytten. Og det finnes både ferdigblandende og konsentrerte varianter. Skal du vaske mye, er det billigst med konsentrat.

Gjør en test på et lite og mindre synlig område, før du setter i gang på en større flate. Algemidler kan nemlig misfarge både maling, murverk og puss.

    Akkurat nå leser andre ...