Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Veggen

Hvis du er forsiktig når du fjerner skilleveggen, får tilstøtende vegger sjelden særlig store skader. Her kan du skjule sporene med sparkelmasse og etterfølgende maling eller tapet.

Taket

Gipstaket krever verken stor presisjon eller heftig verktøy. Det er lett å jobbe med gipsplater, og de siste sporene kan skjules med sparkelmasse og noen strøk med maling.

Gulvet

Gulvet er den største utfordringen, men gjør du det riktig, blir resultatet feiende flott. Du skal lage en lapp i tre som ligner gulvet så mye som mulig, eller eventuelt lage den som en kontrast i en enkel, annen farge.

Last ned hele artikkelen, og få en trinn for trinn-veiledning til hvordan det gjøres.

VIKTIG! Ikke rør bærevegger

Felles for innvendige, ikke-bærende lettvegger, er at de uten videre kan fjernes. Men ofte vil en eller flere av husets innvendige vegger være en del av den bærende konstruksjonen, der veggen understøtter sperrer eller bjelker. De veggene kan du ikke fjerne uten å lage nye oppstøttinger.

Hvis du har tegninger over huset, vil de ofte vise hvilke vegger som inngår i den bærende konstruksjonen. Er du i tvil, spør du etter hjelp hos en byggingeniør.

LES OGSÅ: Slik fjerner du en bærende vegg