Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lydisolering

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når man skal bygge en lydisolerende vegg, er det viktigst at veggen får så liten kontakt med gulv, vegg og tak som mulig, og at den er ganske kraftig dimensjonert.

Derfor starter tømreren med å sette opp to sett stålstendere. Først et sett langs vegg og gulv, og så enda et sett parallelt med det andre. De to settene monteres med et mellomrom på 1,5 cm eller det samme som bredden av en tommestokk.

Deretter settes det første par stendere opp 40 cm inne. På en riktig vegg ville vi deretter fortsette med de øvrige stenderne, men her går vi videre til isoleringen.45 mm isolering monteres først i det ene settet med stendere – og deretter i det andre.

Som man ser er der nå et luftfylt rom mellom isoleringene. Denne luften virker også lyddempende. Så monteres den innerste gipsplaten. Den løftes en centimeter over gulvet, før den festes.

Når platen er skrudd fast, fuger tømreren langs gulv og vegg. Deretter monterer han den neste gipsplaten. Som man ser, overlapper platene hverandre.

Det betyr at platene på resten av veggen blir forskutt i forhold til hverandre, noe som gir en god og sterk konstruksjon.Slik ser den ferdige lyddempende veggen ut. I alt 4 lag gips, 2 lag 50 mm isolering og 1,5 cm luft.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake