Flytt tenåringene ut i garasjen

Er det tenåringer i familien, kan en garasje med egen inngang gi plass og frihet til de unge. Garasjen kan selvfølgelig også brukes til noe annet, for eksempel treningsrom eller atelier.

Flytt tenåringene ut i garasjen

Garasjeporten byttes ut mot en ny front med dør og vindu.

Kan du unnvære garasjen, kan det være en billig løsning til å skaffe ekstra kvadratmeter, fordi den allerede står der med fundament, vegger og tak. Det mangler “bare” den innvendige delen, der du skal lage et gulv, bygge vegger og isolere.

Isolasjonen holder ikke bare på varmen, men hjelper også med å dempe støy. Det er verdt å ta med i vurderingene, hvis garasjen skal brukes som tenåringshybel. Da kan det for eksempel spilles høy musikk, uten at det sjenerer resten av familien eller naboene.

Hvis du vil skjerme mot støy, kan du vurdere å bygge de innvendige veggene av fibergips. De er tyngre enn vanlige gipsplater, og isolerer derfor bedre mot støy. Bygger du de innvendige veggene med litt avstand til ytterveggene, får du også en bedre støyisolerende effekt på grunn av hulrommet mellom veggene.

Tenk fleksible løsninger

Skal garasjen være en tenåringshybel, er det opplagt å bytte ut porten med en vegg med vinduer som gir både rømningsvei og lys, samt en dør som gir en egen inngang. Veggen bygges enklest med et stenderverk av tre. En trekonstruksjon er også smart, fordi den er enkel å fjerne igjen hvis du vil reetablere garasjen.

Tenåringer flytter jo hjemmefra på et tidspunkt, så det er smart å tenke fleksible løsninger, slik at rommet senere kan brukes til noe annet, eller til garasje igjen.

Problem

Når barna blir større, får de et større behov for mer plass til samvær med venner. Og plass til at det kanskje kan bråkes litt, uten at det forstyrrer resten av husets beboere.

Løsning

Garasjen brukes som ekstrarom til en tenåring. Det er en dør inn til garasjen fra resten av huset, i tillegg til en egen inngang. Da forstyrres ikke resten av husets beboere når tenåringen kommer sent hjem eller har besøk av venner.

    Akkurat nå leser andre ...