Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Påbygg

Mangler du noen ekstra kvadratmeter i boligen, kan et tilbygg være løsningen. Her på disse sidene finner du inspirasjon, tips og veiledninger til hvordan du selv kan bygge et tilbygg og få flere kvadratmeter.

Tilbygg til hus

Det finnes et hav av gode ideer og gjør det selv-løsninger som vil gi deg bedre plass i hjemmet. Men om du for alvor tenker på å øke antall kvadratmeter, kommer du ingen vei utenom et tilbygg. Her på disse sidene finner du inspirasjon, tips og veiledninger til hvordan du selv kan bygge et tilbygg og få flere kvadratmeter.

Hvor mye koster et tilbygg?

Prisen på et tilbygg kan variere stort. Men regner du med cirka 25.000 kroner per m2, om du får andre til å gjøre jobben for deg, bommer du ikke så fryktelig mye. Prisen på et tilbygg vil selvfølgelig variere avhengig av materialvalg og hvordan tilbygget skal utføres. Hvis du selv kan gjøre noe av jobben, vil du få et billigere tilbygg.

Tilbygg pris

De 25.000 kronene for et tilbygg er kun veiledende, og prisen vil ofte være en del høyere om tilbygget for eksempel skal inneholde kjøkken eller bad. Til gjengjeld kan det gjøres billigere om det kun er snakk om et tilbygg med et enkelt rom. Det er også verdt å huske at tilbyggets første kvadratmetere er en del dyrere enn de siste. Kvadratmeterprisen vil altså være en del lavere på et tilbygg på 40 m2 enn på et tilbygg på 10 m2.

Billig tilbygg

En stor del av de 25.000 kronene per kvadratmeter tilbygg utgjør lønninger til håndverkerne. Det kan derfor være mye penger å spare på å gjøre det selv. Velger du å bygge tilbygget ditt selv, har du også mulighet til å velge billigere byggematerialer.

Tilbygg i tre

Som gjør det selv-er, vil det oftest være enklest og raskest å bygge tilbygget ditt i tre. Bygger du i stedet et tilbygg i mur, vil du kanskje få et mer solid tilbygg, som dog tar lenger tid å lage enn et tilbygg i tre. Et tilbygg i mur vil også skille seg fra de fleste hus i Norge, som er laget av tre.

Tilbygg av glass

Hvis tilbygget ditt skal fungere som et oppholdsrom eller som en forlengelse av stuen, kan du vurdere å bygge deler av tilbygget i glass. Store glasspartier kan for eksemepl gi et godt lysinnfall, og bidra til å å binde sammen huset og hagen bedre.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake