Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Påbygg

Mangler du noen ekstra kvadratmeter i boligen, kan et tilbygg være løsningen. Her på disse sidene finner du inspirasjon, tips og veiledninger til hvordan du selv kan bygge et tilbygg og få flere kvadratmeter.

Tilbygg til hus

Det finnes et hav av gode ideer og gjør det selv-løsninger som vil gi deg bedre plass i hjemmet. Men om du for alvor tenker på å øke antall kvadratmeter, kommer du ingen vei utenom et tilbygg. Her på disse sidene finner du inspirasjon, tips og veiledninger til hvordan du selv kan bygge et tilbygg og få flere kvadratmeter.

Hvor mye koster et tilbygg?

Prisen på et tilbygg kan variere stort. Men regner du med cirka 25.000 kroner per m2, om du får andre til å gjøre jobben for deg, bommer du ikke så fryktelig mye. Prisen på et tilbygg vil selvfølgelig variere avhengig av materialvalg og hvordan tilbygget skal utføres. Hvis du selv kan gjøre noe av jobben, vil du få et billigere tilbygg.

Tilbygg pris

De 25.000 kronene for et tilbygg er kun veiledende, og prisen vil ofte være en del høyere om tilbygget for eksempel skal inneholde kjøkken eller bad. Til gjengjeld kan det gjøres billigere om det kun er snakk om et tilbygg med et enkelt rom. Det er også verdt å huske at tilbyggets første kvadratmetere er en del dyrere enn de siste. Kvadratmeterprisen vil altså være en del lavere på et tilbygg på 40 m2 enn på et tilbygg på 10 m2.

Billig tilbygg

En stor del av de 25.000 kronene per kvadratmeter tilbygg utgjør lønninger til håndverkerne. Det kan derfor være mye penger å spare på å gjøre det selv. Velger du å bygge tilbygget ditt selv, har du også mulighet til å velge billigere byggematerialer.

Tilbygg i tre

Som gjør det selv-er, vil det oftest være enklest og raskest å bygge tilbygget ditt i tre. Bygger du i stedet et tilbygg i mur, vil du kanskje få et mer solid tilbygg, som dog tar lenger tid å lage enn et tilbygg i tre. Et tilbygg i mur vil også skille seg fra de fleste hus i Norge, som er laget av tre.

Tilbygg av glass

Hvis tilbygget ditt skal fungere som et oppholdsrom eller som en forlengelse av stuen, kan du vurdere å bygge deler av tilbygget i glass. Store glasspartier kan for eksemepl gi et godt lysinnfall, og bidra til å å binde sammen huset og hagen bedre.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake