Styr utendørs belysning over Wi-Fi

Skal huset ditt også pyntes til jul? Og helst uten at det lyser døgnet rundt og bruker unødig strøm? Ta da kontroll over lyset med et Wi-Fi-uttak.

Start, stopp og programmer

Løsningen er et lite støpsel, som du setter inn i strømuttaket til julelyset. Deretter kobler du støpselet til det trådløse nettet ditt, og vips; så kan du styre julebelysningen via telefonen.

Du kan programmere lyset til å tennes og slukkes på de tidspunktene du ønsker, og du kan variere det fra dag til dag. For eksempel kan du sette lyset til å tennes når skumringen kommer, slukkes ved midnatt og deretter tennes igjen i de mørke morgentimene, før solen står opp.

Det finnes et hav av denne typen støpsler, og har du et system som Philips Hue eller lignende, kan du velge deres modell. Her har vi valgt et støpsel av merket LEDVance, som ikke krever noe annet enn en Wi-Fi-forbindelse.

Les også: Hva er wifi? Og hvordan fungerer det?

Slik programmerer du støpselet

Begynn med å laste ned LEDVANCE SMART+ WiFi-appen. Du kan enten søke i App Store/ Google Play, eller du kan ta et bilde av QR-koden på esken og klikke på linken. Deretter skal du opprette en profil med e-post adres se og et passord, samt taste inn den koden du mottar via e-post. Appen finnes kun på engelsk, men er ganske enkel både å forstå og bruke.

Sett deretter støpselet i en stikkontakt - velg en kontakt innendørs og tett på ruteren mens du lager det første oppsettet, og får appen og støpselet til å snakke sammen.

  1. Legg til en enhet ved å klikke på Add Device [1]. Hvis du allerede har tilføyd enheter, står de på en liste, mens nye i stedet legges til ved å klikke på pluss [2].
  1. Klikk på fanebladet Auto Scan [3], og vent til enheten din dukker opp. Du kan også legge til manuelt [4] ved å velge enheten på en liste, men det er litt vanskeligere. Prøv Auto Scan igjen, og flytt eventuelt støpselet og ruteren nærmere hverandre hvis det ikke virker første gang. Klikk på støpselet ditt [5].
  1. Vent på at støpselet blir installert. Du vil bli bedt om å taste inn koden til det trådløse nettverket. Når støpselet er installert, kan du eventuelt gi det et annet navn [6]. Blir du bedt om å installere ny firmware, så gjør det. Klikk Done [7] når du er ferdig.
  1. Nå kan du flytte støpselet ut til sin rette plass. Oransje bakgrunn på skjermen betyr tent, grå slukket. Tenn og slukk på “knappen” [8], og sett en tidsstyring på [9].
  1. Velg et tidspunkt [10] støpselet skal tennes, en eller flere dager i uken [11]. Gjør det samme igjen for slukketidspunktet, og lag eventuelt flere, hvis du vil ha flere perioder eller dager med annerledes program for lyset.

Akkurat nå leser andre ...