Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Uendelig mange sko – hulter til bulter i gangen. Det er den triste virkeligheten hos de fleste av oss. Men nå er det slutt! For her er løsningen på problemet: En karusell med plass til ikke mindre enn 45 par sko som alle er lette å komme til. Et enestående alternativ de fleste kan bruke. For karusellen er nemlig tilpasset målene til et helt vanlig, høyt skap.

Karusellen består av runde skiver (mdf-plater med rundstokker) som roterer uavhengig av hverandre rundt ei stålstang som er festet i toppen og bunnen av skapet. Oppgaven krever ikke mye og avansert utstyr. Men du bør ha et borestativ i god kvalitet. For du må bore helt nøyaktig. Det gjelder både hullene til rundstokkene og til stålstanga i midten av skivene, og hullene i stål stanga som bestemmer hvor høyt de enkelte skivene skal sitte.

Bortsett fra stor nøyaktighet ved både oppmåling og boring er det ikke så store vanskeligheter med resten av karusellen og plasseringen i skapet. Den største utfordringen blir kanskje å lære familien å sette skoene på plass!