Full kontroll på spiker og skruer

Disse smarte kassene holder orden på spiker og skruer – uansett hvor du trenger dem.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
100 kroner

Intro

Den ene helga bruker du skruene i verkstedet, den neste helga arbeider du med dem på hytta, den tredje setter du opp hyller hos ei tante - med disse kassene har du kontroll på skruene hele veien.

Det tar bare et par timer å bygge et par slike kasser. Og når du har samlet et utvalg av skruer, spiker og andre småting i dem, kan de til daglig stå plassert i en skuff, på en hylle eller på veggen - og dermed være tilgjengelig på et blunk når du har behov for innholdet et annet sted. Og med en liten ekstra innsats gir du kassene håndtak og for-skjøvede sider, slik at de griper fatt i hverandre. Det er virkelig smart!

Sett dem i skuffen

Heng dem på veggen

Ta dem med deg

Veiledning

01
Den enkle kassen 3 Trinn

1

Alle delene skjæres ut og forbores. Listene sages enklest opp i de tre målene med en kappsag, men en håndsag fungerer også fint. I kortsidene (B) bores to hull 8,8 cm fra den ene enden. I langsidene bores to hull 8 mm fra enden. Alle hullene undersenkes.

2

Sidene (A og B) og skilleveggen (C) sammenføyes med lim og 4 x 50 mm skruer. Spenn etter for hånd - du er tett på kanten, og treet sprekker lett. Forbor eventuelt i endeveden med et 2 mm bor. Det reduserer risikoen for sprekking.

3

Bunnen (D) limes og skrus på med 4 x 25 mm skruer. Når kanten er sikret, lager du en strek 88 mm fra den langsiden som er tettest på skilleveggen (C), og skrur også bunnen på skilleveggen.

TIPS: Snu masonitens harde side innover.

02
Den smarte kassen 3 Trinn

1

Den smarte kassens kortsider (B) og skillevegg (C) høvler du 4-5 mm lavere, for å få det fint. Du kan bruke treet i full bredde, men ved å høvle unngår du luft mellom langsidene når kassene stables.

2

Sidene (A og B) og skilleveggen (C) settes sammen med lim og skruer - her løfter du kortsider (B) og skillevegg (C) 15 mm i forhold til langsiden (A). Bunnen (D) settes på kortsider og skillevegg. Suppler evt. med 10 x 10 mm lister på langsiden.

3

Håndgrepet bores og sages ut i kortsidene (B). Først bores to 30 mm hull i hver side - sentrum av hvert hull legges 3 cm fra overkanten og 11 cm fra enden. Deretter fjerner du treet mellom hullene med stikksagen og pusser kanten.

Materialer

Til to kasser, både den enkle og den smarte utgaven

15 x 120 mm justerte bord:
• 4 langsider (A) à 45 cm
• 4 kortsider (B) à 29 cm
• 2 skillevegger (C) à 42 cm

4 mm hard masonite eller kryssfinér:
• 2 bunner (D) à 45 x 33 cm til den enkle kassen eller à 45 x 30 cm til den smarte utgaven

Dessuten:
• 24 skruer, 4 x 50 mm
• Cirka 60 skruer, 4 x 25 mm

Tidsforbruk

1 time per kasse.

Pris

Cirka 100 kroner per kasse.

Vanskelighetsgrad

Meget enkelt.

Tegning

En enkel kasse

I den enkle utgaven er sider og skillerom bare limt og skrudd sammen, og tilføyd en bunn.

En enkel kasse

En smart kasse

Ved å senke langsidene og lage grep i kortsidene, gjør du kassene lette å stable og bære.

En smart kasse

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Oppbevaring