Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lesernes beste: 5 tips til smart oppbevaring

Skriv ut Lagre artikkel

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fem tips til smarte skap, som gir mye mer plass til oppbevaring.

1. Skap designet for avfallssortering

"Vi er en stor familie, så vi har mye avfall. Tidligere sorterte vi det i plastposer, men det tar stor plass, og er stygt å se på. Nå har jeg satt avfallssorteringen i system, ved å lage to skap under trappen som bare er beregnet til det.

Skapene har hull i frontdøren, som avfallet puttes inn i. På baksiden er det hyller med kurver, som avfallet havner i. Systemet er enkelt å finne ut av for alle i familien – når det gjelder både sortering og tømming av avfallet. R.J."

Skapene under trappen er spesiallaget for avfallssortering, slik at det ikke er nødvendig å gå ut med søpla til stadighet.

2. Standardskap ga plass i kneloftet

"Skapplass var et problem hjemme hos oss, så da loftsetasjen skulle renoveres, satte jeg opp skap under skråtaket, slik at vi kunne utnytte plassen mer optimalt. Jeg har brukt standard kjøkkenskap fra Ikea til prosjektet.

Jeg regnet ut at hvis jeg hevet skapene litt, kunne jeg få plass til to uttrekksskuffer i hvert – en dyp nederst og en kortere øverst. Det krevde at jeg lagde en sokkel til skapene. Sokkelen måtte også skråskjæres bakerst, slik at den kunne passe mot skråtaket. Mellom de to skrå sidene i skapveggene har jeg satt opp tverrstivere, så skapene står stabilt og passer nøyaktig til uttreksskuffene, som monteres på skinner. Det var en stor jobb, men det har gitt mye oppbevaringsplass, som vi allerede har fylt opp. K.N."

Det var mangel oppbevaringsplass på dette loftet. Det ble løst med masser av uttreksskuffer under skråtaket.

3. Skapvegg med strykestasjon

"Da vi bygde en ny skapvegg, ble det et smalt mellomrom “til overs”. Jeg bygde en kasse som passet i hullet, og satte hjul under, slik at den kan trekkes ut. Jeg har montert et strykebrett på hengsler i kassen. Da kan det slås opp og ned, og strykebrettet er lett tilgjengelig.F.C."

Skapet triller på møbelhjul, så det kan trekkes ut. Trekk ut skapet, slå opp brettet og slå på strykejernet – og du er klar til å stryke.

4. Flott karnapp med IKEA-skap

"Vi hadde en karnapp på kjøkkenet, som ikke ble utnyttet optimalt. Derfor kjøpte jeg noen kjøkkenskap på IKEA. De ble tilpasset, slik at de passet under vinduskarmen. Her har vi nå fått ekstra oppbevaringsplass. Oppå kjøkkenmodulene satte jeg en svart MDF-plate, som fungerer som en ekstra vinduskarm, og gir en pen avslutning. Hele jobben tok bare et par timer. A.B."

I løpet av kort tid fikk vi mer plass oppbevaring i karnappen.

5. Skilleveggen har innebygget skap

"Da vi pusset opp badet vårt, skulle vi lage en vegg mellom badekaret og dusjhjørnet. Vi bestemte oss for å lage den ekstra bred, 25 cm, slik at det kunne bli plass til uttrekksskap i selve veggen. De mest egnede skapene på markedet, viste seg å være noen kjøkkenskap som egentlig er beregnet til krydder.

De passer helt perfekt til små flasker og krukker, som det også er mange av på et bad. Skapene er montert slik at de trekkes ut forfra, og vi har tilgang til tingene i dem fra sidene. Z.R."

I veggen mellom badekar og dusj er det montert uttrekksskuffer.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Lesernes beste: 5 tips til smart oppbevaring
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake