Enkel overvåking alle kan sette opp

Beskytt huset med trådløse overvåkingskameraer som gir knivskarpe bilder av uønskede besøkende. Kameraene fra Arlo er enkle å montere, sette opp og styre i den medfølgende appen.

Glem alt om kabler og uklare bilder på bånd eller minnekort. Moderne overvåkingskameraer kjører på de samme batteriene i månedsvis, er enkle å sette opp og kan lagre opptak via det trådløse nettet i den såkalte skyen, der de er lett tilgjengelig.

Hvis du gjerne vil bruke videoovervåking som en del av tyverisikringen, har det aldri vært lettere å komme i gang.

Hold deg til ett system

Det finnes mange system som minner en del om hverandre. Har du allerede et alarmsystem, bør du undersøke om det finnes kameraer som passer til. Er det ikke tilfellet, anbefaler vi at du holder deg til én produsent. Da samles alle kameraer i én app, slik at du bare skal lære den å kjenne.

Enkelt og avansert

Vi har valgt å fokusere på systemet fra Arlo, fordi det har et godt utvalg av utstyr som vi tidligere har testet til toppkarakter. Den smarte programvaren, som du har tilgang til via en mobilapp eller nettleser, kan for eksempel sette opp soner i bildet hvor kameraet skal være spesielt oppmerksom. Den skiller mellom kjæledyr, mennesker og pakkeleveringer, i tillegg lagrer den opptakene og sletter dem selv fortløpende, etter hva loven foreskriver.

Vil du ha fullt utbytte av Arlo-systemets mange funksjoner, må du dog kjøpe et abonnement, som koster fra 27 kroner i måneden, alt etter hvor mange kameraer du ønsker å bruke.

Et imponerende utvalg

Arlo-systemet har en masse smarte kameraer og tilhørende utstyr, som gjør det enkelt å løse de fleste overvåkingsoppgaver i og rundt hjemmet ditt. Her har vi plukket ut en håndfull av de vi synes er smartest.

Arlo Essential Video Doorbell

En dørklokke En dørklokke med innebygget kamera, mikrofon og varsling, slik at du kan snakke med besøkende via mobilen når du ikke er hjemme.

Sett til 2190 kroner

Arlo Ultra 4K

Har kraftig LED-lys og infrarødt nattesyn. Kan settes opp til å ignorere soner og zoomer selv inn på ansikter og bevegelser.

Sett til 2799 kroner

Arlo Pro 3 Floodlight

De store LED-panelene gjør dag til natt med sine 2-3000 lumen. Maksimal lysstyr -ke krever at Floodlight er tilkoblet strøm.

Sett til 3199 kroner

Outdoor Security Mount

De mindre kameraene kom kommer med en magnetholder, som fungerer glimrende. Men du kan også kjøpe en mer robust løsning.

Sett til 165 kroner

Solcelle

Hvis du vil slippe å lade opp kameraet, kan du sette opp en solcellelader som gjør jobben for deg.

Sett til 749 kroner

Arlo Essential

Den lille robuste og værbestandige enheten filmer i HD og har innebygget nattesyn og bevegelsessensor.

Sett til 1490 kroner

Arlo Go 4G

Har innebygget simkort, slik at den kan kobles til og overføre via 4G-nettet. Det er smart når det trådløse nettet ikke rekker.

Sett til 2990 kroner

Finn riktig plassering

Når du skal finne riktig plassering til kameraene dine, skal du forsikre deg om to ting: at kameraene kan se det området de skal, og at det er god nok forbindelse til det trådløse nettet. Begge deler sjekkes via appen på mobilen. Det er derfor en fordel å installere kameraene i appen, før du skrur dem opp.

Ta mobilen i hånden og følg med på skjermen mens du finner riktig vinkel og endelig plassering. På skjermen kan du både avlese signalstyrken og sjekke om du kan se de dørene, vinduene eller ad-gangsveiene du gjerne vil overvåke. Kameraene har vidvinkel, så plasser dem over hodehøyde og cirka midt foran det du vil overvåke.

Med eller uten base
Mens noen Arlo-kameraer kan kommunisere direkte over wi-fi, har andre behov for en såkalt baseenhet, som kobles til ruteren via en kabel og sikrer en bedre trådløs forbindelse til kameraene. Til de kameraene hvor det er et krav, følger baseenheten med. Baseenheten kan også være løsningen hvis huset ditt er så godt isolert at det gir dårlig wi-fi-signal utendørs.

3 tips til effektiv overvåking

Det er en masse kameraer å velge blant, alt etter behov og budsjett. Her har vi satt sammen noen forskjellige løsninger som passer til forskjellige boligformer. Det er enkelt å utvide overvåkingen fortløpende med ekstra kameraer, solcellelading eller andre ting hvis behovet oppstår, eller hvis du vil spre innkjøpet utover i tid.

Midtrekkehuset

Med naboer i begge sider trenger vi bare å overvåke for- og bakhagen. Foran velger vi en dørklokke med kamera for å spare plass og få to funksjoner i ett - dørklokkeplasseringen passer også med overvåking av hele forhagen. Bakhagen klarer vi med en Pro 3 Floodlight, som fungerer som både kamera og praktisk belysning hvis vi skal hente noe i hagen om kvelden.

1 x Essential Video Doorbell ved hoveddøren
1 x Pro 3 Floodlight i bakhagen

Sett til 5.389 kroner

En mindre enebolig

Til et lite enfamilieshus i ett plan har vi valgt en pakkeløsning med de tre billigste kameraene i serien. De gir oss kun HD-video og har ikke innebygget lys, men de kan se om natten og dekker våre behov. Du kan alltid senere supplere opp med bedre kameraer, innebygget lys eller en videodørklokke til en litt bedre dekning av forsiden av huset.

3 x Essential HD

Sett til 3.790 kroner

En større enebolig

Til den store eneboligen har vi valgt ikke å spare. Vi har et Arlo Go med mobilforbindelse ved porten, fordi det trådløse nettverket ikke rekker så langt, og vi ikke ønsker å legge kabler. Det kobler vi til en solcellelader, slik at batteriskift heller ikke blir et problem. Arlo Ultra gir 4K-video, nattesyn og lys hele veien rundt huset.

1 x Go med solcellelader (til innkjørselen)
4 x Ultra 4K (til resten)

Sett til 15.729 kroner

Start i appen

Fordi Arlo kommuniserer via det trådløse nettet ditt, er det viktig at det er bra wi-fi-signal der kameraet skal plasseres. Derfor kan du med fordel sette opp kameraet i appen og sjekke signalstyrken på stedet, før du begynner å bore og skru. Moderne, velisolerte hus skjermer dessverre også ganske godt for wi-fi-signaler. Arlo-appen er veldig pedagogisk og inneholder en manual til hver enkelt enhet - komplett med tegninger og oversikt over verktøyet du skal bruke. Det er derfor enkelt å føye til nytt utstyr.

1

Trykk på den enheten du ønsker å installere i appen. Deretter skal du bare følge veiledningen, som er både pedagogisk og lett å forstå.

2

Sjekk signalstyrken og kameraets synsfelt i appen. Det kan være en god idé å prøve deg frem med flere plasseringer, og velge den der signalet er best. Kan du ikke få sterkt nok signal, kan en mulig løsning være å installere en baseenhet. Den kan kjøpes separat eller som en del av et sett.

Skru opp kameraet

Arlo Pro 3 Floodlight, som vi setter opp sammen med en solcellelader, skrus fast på en bakplate. De mer kompakte kameraene kommer med en enkel magnetisk holder, som kan monteres med en enkelt skrue.

1

Monter bakplaten med de medfølgende skruene. Vi setter denne under et takutstikk, og trenger ikke å bruke de medfølgende pluggene. En pil i bunnen av platen viser hvilken retning platen skal vende.

2

Sokkelen klikkes fast på bakplaten og skrus fast med skruen i bunnen.

3

Kameraet plasseres i riktig vinkel og skrus fast ved å dreie på sokkelen. Åpne appen og følg med på skjermen mens du finner riktig synsvinkel til kameraet. Hvis du ikke som oss også skal installere en solcellelader, kan du stoppe her.

4

Solcelleladeren skrus opp på et utstikk eller lignende, der den enkelt kan fange sollyset. Det beste resultatet oppnås hvis solcellene peker mot sør. Ladekabelen fra solcellladeren klikkes på kameraet. Det er et magnetisk støpsel, som kun kan sitte på én måte.

    Akkurat nå leser andre ...