Et imponerende utvalg
Arlo-systemet har en masse smarte kameraer og tilhørende utstyr, som gjør det enkelt å løse de fleste overvåkingsoppgaver i og rundt hjemmet ditt. Her har vi plukket ut en håndfull av de vi synes er smartest.
Finn riktig plassering
3 tips til effektiv overvåking
Det er en masse kameraer å velge blant, alt etter behov og budsjett. Her har vi satt sammen noen forskjellige løsninger som passer til forskjellige boligformer. Det er enkelt å utvide overvåkingen fortløpende med ekstra kameraer, solcellelading eller andre ting hvis behovet oppstår, eller hvis du vil spre innkjøpet utover i tid.
Midtrekkehuset
Med naboer i begge sider trenger vi bare å overvåke for- og bakhagen. Foran velger vi en dørklokke med kamera for å spare plass og få to funksjoner i ett - dørklokkeplasseringen passer også med overvåking av hele forhagen. Bakhagen klarer vi med en Pro 3 Floodlight, som fungerer som både kamera og praktisk belysning hvis vi skal hente noe i hagen om kvelden.
1 x Essential Video Doorbell ved hoveddøren
1 x Pro 3 Floodlight i bakhagen
Sett til 5.389 kroner
En mindre enebolig
Til et lite enfamilieshus i ett plan har vi valgt en pakkeløsning med de tre billigste kameraene i serien. De gir oss kun HD-video og har ikke innebygget lys, men de kan se om natten og dekker våre behov. Du kan alltid senere supplere opp med bedre kameraer, innebygget lys eller en videodørklokke til en litt bedre dekning av forsiden av huset.
3 x Essential HD
Sett til 3.790 kroner
En større enebolig
Til den store eneboligen har vi valgt ikke å spare. Vi har et Arlo Go med mobilforbindelse ved porten, fordi det trådløse nettverket ikke rekker så langt, og vi ikke ønsker å legge kabler. Det kobler vi til en solcellelader, slik at batteriskift heller ikke blir et problem. Arlo Ultra gir 4K-video, nattesyn og lys hele veien rundt huset.
1 x Go med solcellelader (til innkjørselen)
4 x Ultra 4K (til resten)
Sett til 15.729 kroner
Start i appen
Fordi Arlo kommuniserer via det trådløse nettet ditt, er det viktig at det er bra wi-fi-signal der kameraet skal plasseres. Derfor kan du med fordel sette opp kameraet i appen og sjekke signalstyrken på stedet, før du begynner å bore og skru. Moderne, velisolerte hus skjermer dessverre også ganske godt for wi-fi-signaler. Arlo-appen er veldig pedagogisk og inneholder en manual til hver enkelt enhet - komplett med tegninger og oversikt over verktøyet du skal bruke. Det er derfor enkelt å føye til nytt utstyr.
Trykk på den enheten du ønsker å installere i appen. Deretter skal du bare følge veiledningen, som er både pedagogisk og lett å forstå.
Skru opp kameraet
Arlo Pro 3 Floodlight, som vi setter opp sammen med en solcellelader, skrus fast på en bakplate. De mer kompakte kameraene kommer med en enkel magnetisk holder, som kan monteres med en enkelt skrue.
Monter bakplaten med de medfølgende skruene. Vi setter denne under et takutstikk, og trenger ikke å bruke de medfølgende pluggene. En pil i bunnen av platen viser hvilken retning platen skal vende.
Kameraet plasseres i riktig vinkel og skrus fast ved å dreie på sokkelen. Åpne appen og følg med på skjermen mens du finner riktig synsvinkel til kameraet. Hvis du ikke som oss også skal installere en solcellelader, kan du stoppe her.