Tyverisikring

Beskytt hjemmet hjemmet ditt mot innbrudd. Det er mange måter du kan innbruddssikre hjemmet ditt på, derfor har vi på disse sidene samlet en lang rekke tips og veiledninger til innbruddssikring av hjemmet.

  Tyverisikring – et spørsmål om 3 minutter

  Hvis du vil sikre deg mot innbrudd, er det et overordnet mål du skal sikte deg inn etter: forsink innbruddstyvene i minimum tre minutter. Internasjonale undersøkelser viser at tre minutter er grensen for hvor lenge en innbruddstyv typisk våger å stå og titte ved dørene eller vinduene før han gir opp.

  Hvis du sørger for tyverisikring (eller innbruddssikring) av vinduer og dører, kan du enkelt gjøre det så vanskelig for en innbruddstyv at han til slutt gir opp. Hvorfor bruke så lang tid på å komme inn i hjemmet ditt, hvis det er enklere å bryte seg inn hos naboen?

  Effektiv tyverisikring med “Skrem – Stopp – Avslør” konseptet

  Gjør Det Selv har i samarbeid med politi og eksperter utviklet tyverisikringskonseptet “Skrem – Stopp – Avslør”. Det går helt enkelt ut på å prioritere innsatsen, når du vil tyverisikre og innbruddssikre:

  1. Skrem
   Først skal du forsøke å skremme bort tyven fra å finne huset ditt interessant. Det handler om å få huset til å se bebodd ut, å advare om tyverisikring som DNA-merking eller lignende tiltak, ha automatisk lys som skrur seg på om kvelden, og få huset til å se bebodd ut – også når du ikke er hjemme.

  2. Stopp
   Hvis innbruddstyven ikke lar seg skremme, er neste skritt å stoppe ham. Her handler det om tyverisikring av dører og tyverisikring av vinduer med gode låser, hasper og beslag.

  3. Avslør
   Om alt annet feiler og tyven likevel kommer seg inn, kan du forsøke å avsløre ham med alarmer og overvåknigskameraer. Men det er siste steg i tyverisikringen.

  Den billigste tyverisikringen er å skremme

  Metoden “Skrem - Stopp - Avslør” er også bygget opp slik at det første og viktigste steget “Skrem” er den billigste formen for tyverisikring, mens de avslørende alarmene og overvåkingskameraene ofte utgjør en langt større investering.

  Du kan skremme tyven med få og billige tidsur til lys, med litt rot i gangen og naboens hjelp til å tømme postkassen og fylle søppelbøtten når du er på ferie. Og det mest skremmende for en innbruddstyv er faktisk om du er vennlig: hils pent på alle du møter i nabolaget og spør gjerne fremmede om du kan hjelpe dem. Det er den mest effektive tyverisikringen. En tyv som blir sett er enkel å gjenkjenne og han vil ofte foretrekke et annet nabolag om han har blitt hilst på.

  Tyverisikring av vinduer og tyverisikring av dører

  Det er naturligvis mer kostbart å skifte ut vinduer og dører til mer sikre modeller. Men gode låser og beslag fungerer godt som tyverisikring i de aller fleste tilfeller.

  Her må du være særlig oppmerksom på terrassedøren og vinduer som ligger skjult fra veien og nysgjerrige blikk. Jo lenger tid en tyv kan stå i fred ved en dør eller et vindu, desto sikrere bør døren eller vinduet være. En terrassedør bør alltid ha en lås på innsiden, som du låser når du forlater hjemmet. Hvis du bytter ut terrassedøren, kan du vurdere å kjøpe en med laminerte ruter, som nesten er umulig å bryte seg gjennom.

  Få masse konkrete tips og triks til tyverisikring

  Her finner du en rekke artikler som kan veilede deg når du skal tyverisikre huset ditt mot innbrudd. Husk at du ikke bare sikrer deg mot å få stjålet tingene dine. Du sikrer deg også mot den ubehagelige opplevelsen det er når fremmede har rotet i dine og familiens ting. Og ikke minst mot den utryggheten som følger etter et innbrudd.