Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tyverisikring

Beskytt hjemmet hjemmet ditt mot innbrudd. Det er mange måter du kan innbruddssikre hjemmet ditt på, derfor har vi på disse sidene samlet en lang rekke tips og veiledninger til innbruddssikring av hjemmet.

Tyverisikring – et spørsmål om 3 minutter

Hvis du vil sikre deg mot innbrudd, er det et overordnet mål du skal sikte deg inn etter: forsink innbruddstyvene i minimum tre minutter. Internasjonale undersøkelser viser at tre minutter er grensen for hvor lenge en innbruddstyv typisk våger å stå og titte ved dørene eller vinduene før han gir opp.

Hvis du sørger for tyverisikring (eller innbruddssikring) av vinduer og dører, kan du enkelt gjøre det så vanskelig for en innbruddstyv at han til slutt gir opp. Hvorfor bruke så lang tid på å komme inn i hjemmet ditt, hvis det er enklere å bryte seg inn hos naboen?

Effektiv tyverisikring med “Skrem – Stopp – Avslør” konseptet

Gjør Det Selv har i samarbeid med politi og eksperter utviklet tyverisikringskonseptet “Skrem – Stopp – Avslør”. Det går helt enkelt ut på å prioritere innsatsen, når du vil tyverisikre og innbruddssikre:

 1. Skrem
  Først skal du forsøke å skremme bort tyven fra å finne huset ditt interessant. Det handler om å få huset til å se bebodd ut, å advare om tyverisikring som DNA-merking eller lignende tiltak, ha automatisk lys som skrur seg på om kvelden, og få huset til å se bebodd ut – også når du ikke er hjemme.

 2. Stopp
  Hvis innbruddstyven ikke lar seg skremme, er neste skritt å stoppe ham. Her handler det om tyverisikring av dører og tyverisikring av vinduer med gode låser, hasper og beslag.

 3. Avslør
  Om alt annet feiler og tyven likevel kommer seg inn, kan du forsøke å avsløre ham med alarmer og overvåknigskameraer. Men det er siste steg i tyverisikringen.

Den billigste tyverisikringen er å skremme

Metoden “Skrem - Stopp - Avslør” er også bygget opp slik at det første og viktigste steget “Skrem” er den billigste formen for tyverisikring, mens de avslørende alarmene og overvåkingskameraene ofte utgjør en langt større investering.

Du kan skremme tyven med få og billige tidsur til lys, med litt rot i gangen og naboens hjelp til å tømme postkassen og fylle søppelbøtten når du er på ferie. Og det mest skremmende for en innbruddstyv er faktisk om du er vennlig: hils pent på alle du møter i nabolaget og spør gjerne fremmede om du kan hjelpe dem. Det er den mest effektive tyverisikringen. En tyv som blir sett er enkel å gjenkjenne og han vil ofte foretrekke et annet nabolag om han har blitt hilst på.

Tyverisikring av vinduer og tyverisikring av dører

Det er naturligvis mer kostbart å skifte ut vinduer og dører til mer sikre modeller. Men gode låser og beslag fungerer godt som tyverisikring i de aller fleste tilfeller.

Her må du være særlig oppmerksom på terrassedøren og vinduer som ligger skjult fra veien og nysgjerrige blikk. Jo lenger tid en tyv kan stå i fred ved en dør eller et vindu, desto sikrere bør døren eller vinduet være. En terrassedør bør alltid ha en lås på innsiden, som du låser når du forlater hjemmet. Hvis du bytter ut terrassedøren, kan du vurdere å kjøpe en med laminerte ruter, som nesten er umulig å bryte seg gjennom.

Få masse konkrete tips og triks til tyverisikring

Her finner du en rekke artikler som kan veilede deg når du skal tyverisikre huset ditt mot innbrudd. Husk at du ikke bare sikrer deg mot å få stjålet tingene dine. Du sikrer deg også mot den ubehagelige opplevelsen det er når fremmede har rotet i dine og familiens ting. Og ikke minst mot den utryggheten som følger etter et innbrudd.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake