Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Unngå kabelkaos – på enkelt vis!

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Et virvar av ledninger er et stygt syn, men det finnes heldigvis råd. Her får du 4 raske (og billige) løsninger, som gir deg kontroll på ledningene i løpet av kort tid.

Noen ganger kan du nøye deg med å gjøre det enkelt, og med strips, kabelklemmer og kabelspiraler kan du faktisk gjøre mye for å få kontroll på rotet.

4 hurtige (og billige!) løsninger

Noen ganger kan du nøye deg med å gjøre det enkelt, og med strips, kabelklemmer og kabelspiraler kan du faktisk gjøre mye for å få kontroll på rotet.

Få kontroll på ledningene med strips

1. Strips

Rotet forsvinner ikke hvis du samler ledningene med strips, men det hjelper mye når de ikke lenger ligger som et stort virvar. Strømledningen til TV-en og HDMI-ledningene til barnas spillkonsoller vil derfor synes litt mindre, hvis de settes sammen med et par strips.

Plaststrips finnes i utallige farger, former og lengder, og kan kjøpes i alle byggvarehus og andre varehus med bredt vareutvalg. Strips fås også i borrelåsform – da kan du åpne og lukke dem så mange ganger du vil.

Få kontroll på ledningene med kabelklemmer

2. Kabelklemmer

Enda en enkel løsning, som gir et hederlig resultat. Har du en gulvlampe som har sin faste plass ved siden av sofaen, kan du like gjerne sette fast lampeledningen til fotlistene. Det skjuler selvfølgelig ikke ledningen, men det får den til å synes mindre, og du løfter den opp fra gulvet. Kabelklemmer kan brukes mange steder, der du kan sette fast ledninger til enten listverk eller en veggkledning av tre.

Få kontroll på ledningene med kabelspiraler

3. Kabelspiraler

En fin og enkel måte å sette kablene sammen på, er ved å stappe dem i kabelspiraler, også kalt kabelsamlere. En 2,5 meter kabelspiral koster cirka 100 kroner, og er en smart løsning til ledningsrotet ved TV-en, hvis du ikke er fornøyd med å bruke strips.

En fordel med kabelspiralen er at du kan trekke ut en ledning midt på spiralen, hvis det skal kobles til apparater som ikke står rett ved siden av hverandre.

Få kontroll på ledningene med kabelsokker

4. Kabelsokker

Et godt alternativ til kabelspiraler og strips er de såkalte kabelsokkene. Det er et hylster i nylon, som settes sammen rundt 4-5 ledninger, slik at de samles. Det er smart og diskret, og med en pris på rundt 100 kroner per meter er det også en rimelig løsning.

Vil du lese mer om hvordan du skjuler kabelkaos?

Da anbefaler vi:

9 TIPS: Få ledningene til å forsvinne

Slik freser du kabler inn i veggen

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake