Enkel krydderhylle av billig restematerialer

Ikke kast gamle trestumper og oljerester. De kan alltid brukes til noe. Vi sparte restene av platen til en kjøkkenbenk, og lagde en praktisk krydderhylle av dem.

Hylle av rester

Sidehyllen kan for eksempel brukes til matolje eller en bok med oppskrifter.

Slik lages hyllen

Det er viktig at trestumpene dine er tykke nok til at både glass og opphengsbeslag kan freses inn i treet. Derfor er restene av en massiv benkeplate til kjøkkenet perfekt.

Hyllen kan skaleres opp og ned etter behov, og det er bunnen på glassene som bestemmer hvor bred hyllen skal være. Hullene til krydderglassene skal være 2 mm bredere enn bunnen på glassene. Du skal også regne med 15 mm eller mer treverk fra hullet og ut mot kanten av hyllen.

Les også: Fleksibel knaggrekke til gangen

1. Merk opp hvor glassene skal være. Merkene tilsvarer sentrum på glassene. Setter du først på en strimmel maskeringsteip, slipper du å fjerne streken på treet etterpå.

2. De avsatte målene overføres til treet ved å presse en syl gjennom teipen.

3. Bor ut til glassene med et forstnerbor. Hullene skal være 2 mm bredere enn glassene og minst 2 mm dype.

Vær nøye med å bore loddrett, og sørg for at alle hullene blir like dype. Det gjøres enklest med en søylebormaskin eller et borestativ, men du klarer det også med en vanlig bormaskin.

4. Bor ut til opphengsbeslagene. Dette beslaget har en diameter på 20 mm.

5. Opphengsbeslagene bankes i med en hammer med en slagkloss mellom. Sørg for å vende beslaget riktig første gang, ettersom det kan være vanskelig å få ut igjen.

6. Lim sammen delene. Platestumpen er så tykk, og limflaten derfor så stor, at det fint kan holde med bare lim.

7. Tving delene sammen, slik at de holdes på plass mens limet tørker.

8. Hyllen oljes eller lakkeres når den er bygget ferdig. Denne oljen er en rest fra den gangen benkeplaten ble skiftet ut.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Kjøkken