Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rett sokkel på skjevt gulv  

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

VIDEO: Med et såkalt meddrag kan du få lister, sokkeler og lignende til å stå helt rett på f.eks. et skjevt gulv.

Når vateret legges på sokkelforstykket, er det tydelig at det står skjevt på grunn av det skjeve underlaget. Start med å få sokkelen i vater ved hjelp av kiler. Det må justeres og flyttes til det er helt perfekt.

Det er nå du for alvor får glede av meddraget, som legges på det høyeste punktet. Meddraget justeres så blyanten bare såvidt berører det underste av sokkelen der hvor åpningen mellom sokkel og gulv er størst. Herfra strekes det opp langs hele sokkelen.

Meddraget registrerer hver eneste ujevnhet underveis, og tegner en fullstendig profil av underlaget. Med en stikksag skjærer håndverkeren til sokkelen.

LES OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye kjøkkenet

Det skjæres nedenfra, fordi han da har mye lettere for å holde stikksagbladet nøyaktig på streken, og samtidig unngår han at overflaten fliser seg opp. Sokkelen er skåret til, og følger nå nøyaktig det skjeve gulvet, mens det samtidig er fullstendig vannrett.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake