Frisk fuge rundt kokeplaten

En ødelagt fuge mellom kokeplaten og benken er vanskelig å holde ren, og det kan komme fukt under kokeplaten. Derfor skal hele fugen skiftes. Her viser vi hvor enkelt det gjøres.

Intro

Når fugen er utett, bør den fjernes helt. Du må også rengjøre kanten mellom kokeplaten og benken, slik at den nye fugemassen har en god bunn å sitte på. Som ny fugemasse, er det opplagt å velge en sanitærsilikon i den fargen du ønsker. Her har vi valgt en svart.

Når fugemassen er lagt på, er det en fordel å fukte den med en sprayflaske, slik at fugemassen ikke kleber til fugepinnen – også selv om fugepinnen har stått i såpevann. Men det er viktig at det er fugemasse overalt der det skal være, før du sprayer på vann, ettersom fugemassen ikke kleber til en fuktig flate.

Tidsforbruk

2-3 timer.

Pris

Cirka 50 kroner.

Vanskelighetsgrad

Med en stødig hånd, er ikke dette vanskelig.

Veiledning

Når fugen er utett, bør den fjernes helt. Du må også rengjøre kanten mellom kokeplaten og benken, slik at den nye fugemassen har en god bunn å sitte på.

Som ny fugemasse, er det opplagt å velge en sanitærsilikon i den fargen du ønsker. Her har vi valgt en svart.

Når fugemassen er lagt på, er det en fordel å fukte den med en sprayflaske, slik at fugemassen ikke kleber til fugepinnen - også selv om fugepinnen har stått i såpevann. Men det er viktig at det er fugemasse overalt der det skal være, før du sprayer på vann, ettersom fugemassen ikke kleber til en fuktig flate.

1

Den gamle fugen skjæres løs og fjernes. Bruk en støvsuger til å fjerne løst materiale. All gammel fuge skal vekk, slik at den nye fugen hefter til kokeplate og benkeplate - ikke til gammel fugemasse.

2

Kokeplaten presses litt ned. Du kan legge noe tungt på den, eller som her, presse den ned med to trelekter. Avstivingen skal bli stående helt til den nye fugen er herdet.

3

Den nye sanitærfugen trykkes ned i sporet, slik at det fylles helt opp. Her bruker vi en svart sanitærsilikon.

4

Overskytende fugemasse skrapes vekk med en fugepinne. TIPS: La gjerne fugepinnen stå i bløt i såpevann før du begynner. Da kleber ikke fugemassen seg til fugepinnen.

5

Vannet tørkes forsiktig av kokeplaten og benkeplaten. Du skal ikke røre fugemassen. Da lager du buler i den nye fugen. Dagen etter er kokeplaten igjen klar til bruk.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Kjøkkenbenk