Kjøkkenbenk

Kjøkkenbenken gir kjøkkenet karakter, og det finnes et hav av muligheter for å skreddersy en benkeplate slik at den passer til ditt behov og dine ønsker. Du finner inspirasjon og veiledning til kjøkkenbenker på disse sidene.

Kjøkkenbenk

Kjøkkenbenken er en sentral arbeidsplass i de fleste hjem, så det er viktig at benkeplaten er laget av et egnet materiale. I den billige enden finner du laminat, i den dyrere enden finner du corian og tykke, massive benkeplater.

Oljing av benkeplate

Velger du en benkeplate i tre, får du et levende og organisk materiale som er godt å ta på, men som også er mer mottakelig overfor fett og skitt. Så det er viktig at du vedlikeholder benkeplater av tre. Den må oljes ofte for at den skal være motstandsdyktig overfor fett og skitt. Du kan lese mer om hvordan du oljer benkeplaten din her:

LES OGSÅ: Oljing av benkeplaten

Sliping av benkeplaten

Har du en benkeplate i tre som ikke blir vedlikeholdt jevnlig, vil den bli slitt og dermed mer mottakelig for fett og skitt - men også fukt som ofte kan gi mørke flekker ved vasken. Selv om benkeplaten har mørke flekker og ser herjet ut, er den ikke ødelagt. Fordelen med en benkeplate i tre er at den kan slipes ned, slik at alle flekkene forsvinner. Når du gir den en ny omgang med olje, blir benkeplaten som ny igjen. Her kan du se hvordan du sliper benkeplater av tre:

LES OGSÅ: Sliping av benkeplate

Lister til kjøkkenbenken

Uansett hvilken type benkeplate du velger, kan du lage en pen avslutningen rundt kanten om du setter opp lister. Listen som ofte brukes mellom benkeplaten og veggen, er en hulkillist som buer innover. Men det finnes også flere andre lister til benkeplater som du kan lese mer om her:

LES OGSÅ: Lister til benkeplaten

Vær nøye når du plasserer kjøkkenvasken i benkeplaten

Om du monterer benkeplaten din selv, må du være nøyaktig når du måler opp til vasken, slik at du er sikker på at den plasseres riktig. Sørg også for å få saget et hull som passer perfekt til vasken. Det er viktig å huske på at hullet du lager skal være mindre enn vasken med kanter. Heldigvis følger det som regel med en mal eller et måleskjema til nye vasker.

Side 1 / 2