Klikk sammen kjøkkenskapet på 1 minutt

Slipp skruer, stifter og beslag. Et nytt kjøkkensystem lover at du bare kan klikke sammen skapdelene til kjøkkenet – og sette det sammen ti ganger raskere enn du pleier. Tror du på det? Vi var litt skeptiske før vi prøvde.

Frest fjær og not og et patentert låsesystem sikrer at skapdelene kan “klikkes” sammen. Nesten slik vi kjenner det fra klikkgulv. Det var med litt skepsis at vi leste om Elkjøps lovprising av Epoq Click-skapenes fortreffelighet.

Første påstand er at skapene bare skal klikkes sammen, helt uten bruk av lim og verktøy. Neste utsagn: Du kan sette sammen ti Epoq Click-skap på samme tid som det tar å sette sammen ett tradisjonelt kjøkkenskap. Og siste påstand: at skapets styrke og stabilitet overgår vanlige skap.

Vi satte en av våre mest erfarne håndverkere på oppgaven, og ba ham om en fullstendig ærlig vurdering.

Det fungerer!

Vi kan ikke si at vi trodde fullstendig på produsentens påstander til å begynne med, ettersom mange års erfaring med “nye og smarte” produkter har gitt oss en naturlig skepsis. Den ble gjort til skamme her. Skapet virker robust og stabilt, og alle sammenføyninger er tette og pene.

Etter en prøvemontering av et skap for å bli dus med systemet, klarte vi etterpå å sette sammen et tilsvarende (utpakket) overskap på 40 x 70 cm på ett minutt, og selv uten stress tar det høyst to.

LES MER: Her finner du flere artikler om kjøkkenfronter og kjøkkenskap.

Slik klikkes skapet sammen

1. Klar til start. Det utpakkede skapet består av to sider, bunn og topp, en bakkledning, en opphengslist og åtte plugger. Hammeren er funnet frem for å slå inn pluggene, men det er faktisk mulig å bare presse dem inn.

2. Pluggene er presset i hullene i den ene siden. Toppstykket reises opp og klikkes til bunnen eller toppen med et lett press. Du kan ikke gjøre feil; det bare passer!

3. Bakkledningen presses ned i sporet, til det fester seg både i siden og i bunnstykket. Klikk, og den sitter fast.

4. Press opphengslisten ned i de to pluggene i de forborede hullene i siden.

5. Press bunnstykket på plass. Bunnstykket er identisk med toppstykket. Emnene styres sammen med et minimum av krefter.

6. Siste side presses på plass. Det er satt plugger i topp- og bunnstykket, samt to plugger i opphengslisten. Et lite slag med knyttneven, så henger alt sammen.

OBS! Denne gjør det selv veiledningen er en del av et stort kjøkkentema. Her kan du hente det 18 sider lange temaet.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Kjøkkenskap