Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kjøkkenskap

Produsentene finner hele tiden nye løsninger når det gjelder kjøkkenskap. Vi veileder deg til nye kjøkkenskap og viser hvordan du selv kan bygge noen av produsentenes favoritter.

Kjøkkenskap

Kjøkkenskapene er de viktigste møblene i et kjøkken. De finnes både som underskap, overskap og høyskap som går fra gulv til tak.

Kjøkken underskap

Underskapene er et typisk standardskap som plasseres vannrett på en sokkel eller sokkelbein, og avsluttes med en benkeplate. Dybden på underskapene i et kjøkken er som regel 60 cm. De er derfor både romslige og gir deg en god arbeidsplass på kjøkkenbenken.

Kjøkken overskap

Overskapene i et kjøkken er ofte noe smalere, slik at de for eksempel kan henge over underskapet og kjøkkenbenken uten at du slår hodet i skapene.

Kjøp ferdig, eller bygg kjøkkenskap selv

Det finnes mange billige kjøkkenskap som du kan kjøpe i ferdige moduler. Også i forskjellige bredder, slik at du kan få det til å gå opp på en gitt plass. Du kan selvfølgelig også bygge kjøkkenskapene selv, men det er litt mer tidkrevende.

Det er viktig at kjøkkenskapene står helt likt – både underskapene på gulvet og overskapene på veggen. Bruk derfor vateret flittig når du setter opp både underskap og overskap.

Frisk opp gamle kjøkkenskap

Har du gamle kjøkkenskap som fungerer fint, men for eksempel har en umoderne farge – kan du enkelt male dem. Det vil friske opp hele kjøkkenet.

Du kan også få et nytt utseende til kjøkkenet ved å skifte håndtak på kjøkkenskapene. Det finnes mange forskjellige typer, alt fra klassiske stålhåndtak og romantiske porselenshåndtak, til moderne lærstropper eller kanskje bare et hull i kjøkkenfronten.

Skal du sette nye håndtak på kjøkkenfrontene, er det smart å bruke en mal, slik at de sitter på nøyaktig samme sted. Her kan du se hvordan du gjør det:

SE VIDEO: Slik plasserer du kjøkkenhåndtak

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake