Monter vaskekum  

Før du skal montere en oppvaskkum i kjøkkenbenken, er det viktig at du smører kanten med sanitetssilikon som er antimugg-behandlet.

Legg et godt lag på hele kanten, og bruk en sparkel til å jevne det ut, slik at silikonen dekker hele utskjæringskanten. Tørk av overskytende silikon, og gi deretter benkeplaten en god omgang med treolje.

Det finnes flere forskjellige typer treolje, og de fleste er utmerkede. Men ofte anbefaler benkeplateprodusenten selv den han synes er best til de ulike tresorter. Mens platen trekker olje, gjøres kummen klar.

Monter vannkranen. Legg merke til treklossen som håndverkeren har montert. Den fordeler trykket fra vannkranen ned på den tynne platen. Dermed kommer kranen til å sitte bedre fast. Før kummen legges på plass, gir håndverkeren hele kanten en tykk stripe silikon.

Det er primært for å hindre vann i å renne innunder kummen, men det medvirker også til å holde den på plass i utskjæringen. Trykk den godt ned før du strammer til beslagene under kummen. Kummen er nå på plass og klar til bruk.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Kjøkkenvask