Montering av kjøkkenvask
Kjøkkenvasken monterer du selvfølgelig selv. Det finnes mange eksempler på folk som har skåret hullet i benkeplaten for stort til kjøkkenvasken, slik at den dyre benkeplaten plutselig har blitt mer eller mindre ubrukelig. Den feilen kan du enkelt unngå ved å ta riktige mål, og deretter måle en gang til – kanskje to – før du finner frem sagen og lager hullet til kjøkkenvasken.
Underlimt kjøkkenvask
En underlimt kjøkkenvask gir flere fordeler. I tillegg til det estetiske uttrykket, er det også praktisk med en underlimt kjøkkenvask. Med den slipper du nemlig skitt rundt kanten, ettersom vasken ikke har noen kant som stikker opp. Det blir derfor lekende lett å få matrester rett ned i vasken.
Planlimt kjøkkenvask
En annen måte å montere kjøkkenvasken på, er ved å planlime den. En planlimt vask er senket ned i benkeplaten – og derfor helt i flukt med overflaten på den. Fremgangsmåten er at det skjæres hull til vasken, før det senere freses en fordypning hele veien rundt i kanten, slik at vasken flukter med benkeplaten.
Les også: Alle kan planlime en vask - og spare en formue
Svart kjøkkenvask
Mange mennesker velger en svart kjøkkenvask i kompositt. Den svarte fargen gir et moderne uttrykk og er veldig populær i spesielt moderne kjøkken.
Hvit kjøkkenvask
Hvite kjøkkenvasker er ikke noen ny trend. Tenk bare på de gamle porselensvaskene med trekant. I dag blir det dog mer og mer vanlig å kjøpe hvite håndvasker i kompositt, ettersom materialet er både holdbart og enkelt å rengjøre.
Kjøkkenvask av stål
Det slår aldri feil med en kjøkkenvask i stål – rustfritt stål naturligvis. Det sterke materialet er vanskelig å slite ut, og uansett hva du måtte finne på å helle i kjøkkenvasken, kan du alltid skrubbe den ren igjen.
Tett kjøkkenvask
Et tett kjøkkenvask er ikke til noen nytte. Derfor skal du være bevisst på hva du heller i den. Fett og olje er ingen god ide, men matrester er heller ikke egnet til å ta turen ned i kloakken. Det er derfor de fleste vasker er utstyrt med en rist. Om uhellet først er ute, så kan du prøve med kokende vann. Hvis det ikke fungerer må du ned på alle fire, skru vannlåsen av og fjerne all den skitten som har laget proppen.
Les også: Slik renser du avløp og vannlås