Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kjøkkenvask

Det er mye å ta stilling til når du skal skifte kjøkkenvask. Vi gir inspirasjon og veiledning til hvordan du kan skifte din egen kjøkkenvask.

Montering av kjøkkenvask

Kjøkkenvasken monterer du selvfølgelig selv. Det finnes mange eksempler på folk som har skåret hullet i benkeplaten for stort til kjøkkenvasken, slik at den dyre benkeplaten plutselig har blitt mer eller mindre ubrukelig. Den feilen kan du enkelt unngå ved å ta riktige mål, og deretter måle en gang til – kanskje to – før du finner frem sagen og lager hullet til kjøkkenvasken.

Underlimt kjøkkenvask

En underlimt kjøkkenvask gir flere fordeler. I tillegg til det estetiske uttrykket, er det også praktisk med en underlimt kjøkkenvask. Med den slipper du nemlig skitt rundt kanten, ettersom vasken ikke har noen kant som stikker opp. Det blir derfor lekende lett å få matrester rett ned i vasken.

Planlimt kjøkkenvask

En annen måte å montere kjøkkenvasken på, er ved å planlime den. En planlimt vask er senket ned i benkeplaten – og derfor helt i flukt med overflaten på den. Fremgangsmåten er at det skjæres hull til vasken, før det senere freses en fordypning hele veien rundt i kanten, slik at vasken flukter med benkeplaten.

Les også: Alle kan planlime en vask - og spare en formue

Svart kjøkkenvask

Mange mennesker velger en svart kjøkkenvask i kompositt. Den svarte fargen gir et moderne uttrykk og er veldig populær i spesielt moderne kjøkken.

Hvit kjøkkenvask

Hvite kjøkkenvasker er ikke noen ny trend. Tenk bare på de gamle porselensvaskene med trekant. I dag blir det dog mer og mer vanlig å kjøpe hvite håndvasker i kompositt, ettersom materialet er både holdbart og enkelt å rengjøre.

Kjøkkenvask av stål

Det slår aldri feil med en kjøkkenvask i stål – rustfritt stål naturligvis. Det sterke materialet er vanskelig å slite ut, og uansett hva du måtte finne på å helle i kjøkkenvasken, kan du alltid skrubbe den ren igjen.

Tett kjøkkenvask

Et tett kjøkkenvask er ikke til noen nytte. Derfor skal du være bevisst på hva du heller i den. Fett og olje er ingen god ide, men matrester er heller ikke egnet til å ta turen ned i kloakken. Det er derfor de fleste vasker er utstyrt med en rist. Om uhellet først er ute, så kan du prøve med kokende vann. Hvis det ikke fungerer må du ned på alle fire, skru vannlåsen av og fjerne all den skitten som har laget proppen.

Les også: Slik renser du avløp og vannlås

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake