Feil i innkjørselen

De aller fleste innkjørsler kan bygges opp etter samme oppskrift – og det er sikkert forklaringen på hvorfor de samme feilene i underlaget igjen og igjen får de pene steinene til å synke ned i grusen og skli ut til siden.

Her kan du se fem av de mest vanlige feilene. Du kan se flere i artikkelen, der du også kan lese om de enkle grunnreglene som sikrer at belegningen holder seg pen i årevis. Og få tips til hvordan du kan rette opp på fortidens synder.

LES OGSÅ: Finn veiledning og inspirasjon til en innkjørsel som passer til dine behov.

5 VANLIGE FEIL I INNKJØRSELEN
Feil i innkjørselen - bunnsikring For liten bunnsirking Hvis du ikke får fjernet moldjord og stampet råjorden før du legger minst 15 cm med bunnsikring, vil belegningen synke på de svakeste stedene. Fordypningene vil samle vann som kommer til å fukte bunnsikringen, og da vil problemet bare bli vondt verre.
Feil i innkjørselen - for mye settelagFor tykt settelag Legger du mer enn 3-4 cm settelag mellom bærelaget og steinene, vil belegningen ikke tåle belastningen i en innkjørsel. Vekten på bilens dekk vil komme til å lage tydelige kjørespor i overflaten.
Feil i innkjørselen- for liten platevibrator For liten platevibrator Steinterassen i hagen kan du bygge opp med en 100 kg platevibrator, men til innkjørselen kreves det noe tyngre. Komprimerer du ikke lagene med en platevibrator på rundt 200 kg, vil bilene med tiden trykke belegningen sammen og ut av formen.
Feil i innkjørselen - feil fallFeil fall Algevekst og mørke områder nær huset varsler om at belegningen fører vannet feil vei. Feil fall på belegningen kan gi kostbare fuktskader i huset.
Feil i innkjørselen- manglende kantsikringManglende kantsikring Den vanligste feilen i innkjørselen er nok manglende kantsikring. Hvis de ytterste steinene ikke holdes på plass av tunge kantsteiner eller støpte kanter, vil bilenes vekt skyve steinene ut til siden. Vanligvis er det ikke ved kanten du ser de største mellomrommene mellom steinene – men det er likevel på kanten feilen ligger.